Categorie: Administraţie

cj ph orase durabile 2018Master-planul judeţean pentru managementul deşeurilor din Prahova, derulat de Consiliul Judeţean din fonduri europene, a fost dat ca exemplu de Ambasada Franţei în România, în cadrul primei ediţii a unei competiţii menite să promoveze proiectele reuşite ale autorităţilor publice din ţara noastră. Consiliul Judeţean s-a numărat printre cele patru instituţii din România premiate la prima ediţie a galei "Oraşe Durabile".

"Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, a participat luni, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, excelenţa sa Michele Ramis, la Ceremonia de decernare a premiilor câştigătoare din cadrul concursului «Oraşe durabile». Consiliul Judeţean Prahova a fost desemnat câştigător la categoria «apă, canalizare şi gestionarea deşeurilor» cu proiectul «Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Prahova». Acesta vizează realizarea unui sistem modern de gestionare a deşeurilor, dimensionat după cerinţele judeţului, prin intermediul căruia exigenţele naţionale şi europene să fie îndeplinite", se arată în comunicatul de presă publicat marţi de CJ Prahova.

"Vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă a mulţumit pentru ocazia dată judeţului Prahova de a participa la concursul organizat de Ambasada Franţei în România «Oraşe durabile - Concurs de bune practici privind oraşul durabil, destinat colectivităţilor locale din România». Totodată a menţionat că premiul onorează, dar aduce administraţiei judeţene o mare responsabilitate, deoarece trebuie ca în viitor să existe o continuitate în implementarea unor soluţii durabile, atât la nivel de municipiu cât şi la nivel de judeţ, pentru a reduce poluarea şi consumul de energie, a fluidiza traficul, a îmbunatati transportul public şi infrastructura. Excelenţa sa Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România, a subliniat importanţa colectivităţilor teritoriale, care sunt actori importanţi ai tranziţiei ecologice şi care vin cu proiecte inovatoare atât în Franţa cât şi în România", se mai arată în comunicat.

Concursul "Oraşe durabile”, aflat la prima ediţie a avut ca scop să pună în valoare iniţiativele pozitive ale administraţiilor locale din România şi să le valorizeze pe cele mai implicate în dezvoltarea durabilă şi în lupta împotriva schimbărilor climatice, judeţul Prahova fiind singurul din ţară care a câştigat un premiu, alături de două municipii şi un oraş.

Back To Top