Categorie: Administraţie

autobuze noi genericDupă ce, la finalul săptămânii trecute, unul dintre cei doi ofertanţi de la licitaţia pentru autobuze noi a Primăriei Ploieşti transmisese o notificare prealabilă, autorităţile locale au fost informate astăzi că firma respectivă a mers mai departe şi a depus o reclamaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Autorităţile se tem că totul ar putea să se mute în instanţă, ceea ce riscă să blocheze pentru câteva luni achiziţia.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a discutat astăzi despre această situaţie, afirmând că e greu de precizat un termen pentru semnarea contractului. Procedura vizează achiziţia a 50 de autobuze diesel noi, care să fie aduse în Ploieşti în acest an, în 2019 şi 2020.

„Dacă la nivel de CNSC, instanţa de fond, putem aprecia o perioadă de timp în care va fi soluţionată, pentru că există termene foarte clare, ne va fi dificil să anticipăm dacă societatea va merge dincolo de instanţa de fond şi va ataca (n.r. în instanţă) răspunsul dacă este nefavorabil, sau, dacă este favorabil, în ce măsură va trebui să luăm o serie de măsuri. Oricum, eu am observat din partea Curţii de Apel un răspuns extrem de prompt când sunt puse în discuţie astfel de subiecte, lucru care este de apreciat. Probabil că în maxim trei săptămâni vom avea răspunsul CNSC-ului. Ideea este să vedem dacă se va contesta în continuare şi în ce termen Curtea de Apel va da o soluţie, trebuie să ţinem cont că există şi vacanţa judecătorească”, a declarat, marţi, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

Back To Top