Categorie: Administraţie

Premierul Viorica Dăncilă a luat cuvântul, luni, la întrunirea Asociaţiei Comunelor din România, unde a prezentat, pe scurt, rezultatele celor două programe PNDL derulate la nivel național. Aceasta a declarat că, prin intermediul acestura, Guvernul "a scos țara din noroaie".

 

Discursul premierului a sunat, pe alocuri, ca o odă închinată liderului partidului. "Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul preşedinte Liviu Dragnea, mi-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţară din noroaie, ca să mă exprim mai plastic", a spus Viorica Dăncilă, potrivit ziare.com.

Aceasta a spus că, din cele aproape 12.700 de investiţii, peste 10.000 au fost în mediul rural. "Aşa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel ca modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete puse în practică. Astfel din 12.681 obiective de investiţii, în mediul rural, sunt finanţate 10.387 în valoare de 34,25 miliarde de lei. Printre investiţiile în mediul rural avem 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe şi 3.948 drumuri, poduri şi podeţ", a exemplificat Viorica Dăncilă.

Back To Top