Categorie: Administraţie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova urmează să pună în discuţie propunerea de reziliere a contractului de salubritate cu Rosal care vizează ridicarea deşeurilor din 35 de localităţi din judeţ, inclusiv din Ploieşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi al ADI, Bogdan Toader, a declarat că se face o analiză cu privire la activitatea operatorului din ultimele şase luni.

Discuţiile vin după ce Primăria Ploieşti a solicitat în mai multe rânduri rezilierea acordului, reclamând că operatorul nu a respectat graficul de ridicare a gunoaielor. Bogdan Toader a precizat marţi că va exista o analiză, însă, în final, decizia trebuie luată, prin vot, de către reprezentanţii tuturor primăriilor incluse în sectorul din judeţ deservit de Rosal. "Analizăm, vedem evoluţia operatorului în ultimele şase luni, am avut şi o discuţie cu operatorul privind evoluţia contractului pe întreaga zonă pe care o deserveşte, această zonă cuprinde 35 de localităţi, inclusiv municipiul Ploieşti. Noi am avut discuţii şi cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Vom analiza această situaţie, dar decizia finală se va lua cu toţi membrii din această zonă, unde fiecare va avea un cuvânt de spus şi, bineînţeles, votul aferent. Vom stabili în perioada următoare paşii necesari şi demersurile necesare pentru a ajunge la o concluzie cu acest contract", a declarat astăzi Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Citiţi şi: 

Declaraţia vine ca răspuns la solicitarea de reziliere transmisă în mai multe rânduri de Primăria Ploieşti. Bogdan Toader a recunoscut că au existat probleme cu asigurarea acestui serviciu, însă a făcut o distincţie clară faţă de contractul pentru curăţenia căilor publice din Ploieşti, unde ADI Managementul Deşeurilor nu are nicio implicare şi unde, de asemenea, primarul Dobre a cerut rezilierea. "Sunt de acord într-o anumită privinţă cu primarul Dobre, activitatea operatorului a fost una deficitară pe acest contract. În privinţa curăţeniei căilor publice din municipiul Ploieşti, aici nu pot să răspund, este contractul semnat de dumnealui şi dumnealui îl monitorizează şi gestionează cum este necesar", a completat preşedintele CJ Prahova.

Back To Top