Categorie: Administraţie

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader a reacționat după ședința extraordinară a Consiliului Local de sâmbătă dimineață, dar și la noile atacuri lansate de primarul municipiului, Adrian Dobre (VEZI DETALII), în contextul în care aleșii locali au adoptat, ieri, trecerea CET Brazi în domeniul public al Ploieștiului (VEZI DETALII).

În punctul de vedere transmis sâmbătă seară, Toader dă asigurări că ploieștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură, după data de 1 mai. "Încă o dată, vreau să îi asigur pe cetățenii municipiului Ploiești că, de la 1 mai 2019, NU vor rămâne fără apă caldă, chiar dacă, până la acest moment, primarul Adrian Dobre nu are nicio soluție! Atâta timp cât voi fi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, niciodată nu voi permite acest lucru şi indiferent de lupta politică, de acuzaţiile nefondate sau lipsa de viziune managerială a primarului, voi continua să apăr interesele tuturor ploieştenilor! Eu nu arunc cu vorbe goale, de aceea o să vă explic aici care sunt de fapt soluţiile pentru a rezolva această criză gravă cu care se confruntă comunitatea ploieşteană", a transmis președintele CJ Prahova.

Toader răspunde acuzațiilor lansate de primarul Ploieștiului inclusiv ieri, după ședința Consiliului Local, cu alte acuzații.

"Dacă primarul Adrian Dobre a ales să dezinformeze populaţia oraşului, în scop profund electoral, cu mai puţin de 2 luni până la încheierea contractului cu actualul furnizor, lansând propunerea de constituire a unei societăţi a municipalităţii menită să gestioneze furnizarea agentului termic în Ploiești, idee imposibil de realizat într-un timp atât de scurt, prin votul de astăzi al consilierilor locali PSD-ALDE-PMP, s-au creat premisele pentru ca primăria să preia integral sistemul centralizat de producere și furnizare a apei calde și a căldurii pentru mai mult de jumătate dintre ploieșteni.

Aşa cum era de aşteptat, văzând că propunerea sa «prinde contur», domnul Dobre a schimbat, iar, placa susţinând că nu este de acord cu transferul CET Brazi către municipiul Ploiești astfel că grupul consilierilor PSD-ALDE i-a solicitat edilului să vină cu soluții concrete pentru rezolvarea situației actuale, când mai este mai puțin de o lună și jumătate până la expirarea contractului cu operatorul Veolia Energie.

Rămân acelaşi partener corect şi răspund acuzaţiilor domniei sale privitoare la obligațiile de mediu pe care le are Consiliul Județean Prahova către CET Brazi, liniştindu-l că acestea vor putea fi rezolvate – în continuare, fără nicio problemă - prin alocarea de fonduri de către autoritatea județeană, prin parteneriate încheiate cu autoritatea locală. Prin urmare, este o falsă discuție faptul că nu ar putea fi rezolvate situațiile juridice la care a făcut astăzi referire primarul Ploieștiului. Pe de altă parte, nu pot să nu remarc faptul că primarul Ploieștiului se lansează în niște afirmații ilogice, referitor la așa-zisele fonduri europene, care pot fi accesate pentru serviciul de termoficare. Este complet eronat pentru că, până în prezent, nu a fost lansată nicio axă de finanțare privind posibilitatea de depunere de proiecte în această privință...

Așadar, dincolo de virulența cu care Adrian Dobre iese în mediul online pentru a-și ataca adversarii politici, trebuie spus că există trei variante pentru sistemul centralizat de alimentare cu energie termică la Ploiești.

Prima soluţie vizează prelungirea contractului cu Veolia Energie, variantă pe care sigur o va alege primarul Dobre, indiferent de declarațiile sale publice, al căror populism iese la iveală de fiecare dată. Iar în această privință, primarul Dobre însuși poate propune menținerea aceluiași tarif pentru populație, prin subvenționarea prețului de producție, dat fiind că Ploieștiul este singurul oraș în care nu se subvenționează prețul Gigacaloriei.

A doua variantă ar fi înființarea unei societăți locale care să gestioneze întregul sistem (puțin probabilă, având în vedere lipsa experienței și timpul scurt în care trebuie să fie rezolvate mai multe probleme, inclusiv obținerea licenței pentru a putea activa în domeniul furnizării de energie termică).

A treia variantă ar fi aceea că se dorește să se ajungă în mod voit la declanşarea unei stări de urgență la Ploiești, după 1 Mai 2019, când expiră contractul cu Veolia Energie. Astfel, s-ar putea organiza o procedură de achiziție prin care să fie desemnat un operator pentru o perioadă limitată de timp. În această variantă, acest operator ar fi, desigur, tot Veolia, pentru că predarea-primirea activelor nu poate fi făcută «la urgență»”, a transmis Bogdan Toader.

Acesta și-a încheiat intervenția dând asigurări că va face tot posibilului ca "ploieştenii să nu rămână fără apă caldă şi să nu plătească, din buzunarul lor, un preţ mai mare, Ploieştiul fiind singurul oraș din România în care nu se subvenționează prețul Gigacaloriei."

Replica pentru Adrian Dobre, din partea ALDE, în urma ședinței CL de sâmbătă, a venit prin vicele George Pană, care a anunțat, din nou, că așteaptă ca primarul Ploieștiului să vină cu o soluție în problema termiei. "În ședința extraordinară de consiliu local , convocată de consilierii ALDE şi PSD, s-a hotărât, în ciuda opoziției PNL şi a primarului Adrian Dobre, trecerea CET Brazi - furnizorul de energie termică și apa caldă - din patrimoniul Consiliului Județean în cel al Consiliului Local.

Am explicat în Consiliul Local faptul că acest demers este făcut pentru a-l ajuta pe dl.Dobre în luarea unei decizii, decizie absolut necesară în ultimul ceas.

I-am reamintit d-lui primar faptul că de mai bine de un an trebuia să propună o soluție şi i-am solicitat că în una din ședințele de consiliu de săptămâna viitoare să vină cu o propunere pertinentă, prin care ploieştenii să nu rămână fără apă caldă şi căldură, NOI CONSILIERII ALDE URMÂND SĂ ÎI ACORDĂM TOT SPRIJINUL.

Ca atare având în vedere momentul în care ne aflăm, faptul că de la data de 01.05 2019 orașul Ploieşti riscă să rămână fără apă caldă şi căldură, Îi cer din nou d-lui Dobre să nu pună în pericol sănătatea cetățenilor şi SĂ PROPUNĂ SPRE DEZBATERE CONSILIULUI LOCAL SOLUŢIA PE CARE O ARE ÎN CURSUL ZILEI DE LUNI 25.03.2019 CU OCAZIA ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE CE VA AVEA LOC, SAU, DACĂ NU O ARE , CEL TÂRZIU LA ŞEDINŢA ORDINARĂ DIN DATA DE 28.03 2019", a transmis George Pană.

Back To Top