Categorie: Administraţie

Bugetele unităților medicale aflat în administrarea CJ Prahova, Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, au fost suplimentate, prin hotărâre a Consiliului Județean, cu 12,27 milioane de lei, fonduri alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală.

 

Consiliul Județean Prahova a adoptat o hotărâre privind rectificarea bugetelor celor două spitale aflate în administrarea sa, Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești. Modificarea a fost necesară în contextul în care Ministerul Sănătății le-a alocat celor două unități medicale peste 12,7 milioane de lei, pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Suplimentarea bugetului SJU Ploiești a fost de 9,062 milioane de lei, sumă pentru achiziționarea de mese de operație și lămpi chirurgicale de tavan cu pregătire video, o linie completă de chirurgie laparoscopică 3D, o platformă de electrochirurgie cu sigilare vasculară, un sistem complet de endoscopie digestivă, un aparat de anestezie de înaltă performanță, paturi pentru terapie intensivă, ventilatoare mecanice pentru urgențe, inclusiv compatibile cu RMN, aparat ultrasonografie Doppler portabil, cu sonde pentru examenul extracranian al arterelor cervico-cerebrale și pentru examenul Doppler transcranian, dar și alte tipuri de aparate medicale destinate măsurării tensiunii arteriale și nivelului de oxigen din sânge.

La Maternitatea Ploiești vor fi cumpărate un ecograf morfologie fetală, cinci monitoare multiparametru, 11 sisteme medicale de climatizare, 15 pulsoximetre, 10 incubatoare închise cu servcontrol și pereți dubli (pentru nou-născuții care au nevoie de supraveghere specifică prematurilor și bebelușilor cu probleme), două incubatoare de transport neonatal, 10 lămpi de fototerapie și alte tipuri de aparatură destinată investigațiilor de laborator, în valoare de 3,655 milioane de lei.

"Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești au primit 12,72 milioane lei pentru achiziționarea de aparatură medicală de la Ministerul Sănătății. Concret, fondurile, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, au fost transferate drept subvenții de la bugetul de stat către bugetul Consiliului Județean Prahova pentru finanțarea investițiilor în sănătate necesare creșterii calității în actul de îngrijire medicală", a declarat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Alocarea fondurilor a fost anunțată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, încă din primăvară, în urma vizitei făcute la SJU Ploiești, după un control inopinat care a vizat această unitate sanitară și în timpul căruia au fost identificate mai multe nereguli. La vremea respectivă, însă, ministrul s-a referit la sume semnificativ mai mari, de  14.617.000 de lei pentru SJU Ploiești și 4.082.000 de lei pentru Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Ploiești.

Tot atunci, ministrul a mai promis că, în2019, Ministerul Sănătății va aloca, pentru alte nouă spitale din Prahova, bani pentru cumpărarea de aparatură, astfel:

Spitalul Municipal Ploiești - 3.702.000 de lei

Spitalul Municipal Câmpina - 2,4 milioane de lei

Spitalul de Psihiatrie Voila - 184.000 de lei

Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte - 1,072 milioane de lei

Spitalul Orășenesc Mizil - 548.000 de lei

Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga  - 1,343 milioane de lei

Spitalul Orășenesc Băicoi - 1,107 milioane de lei

Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna - 315.000 de lei

Spitalul Orășenesc Sinaia - 2,800 milioane de lei

Back To Top