Categorie: Administraţie

Noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în Gorgota și Poienarii Burchii, în acest weekend, la porci domestici. Autoritățile continuă implementarea măsurilor pentru a preveni răspândirea virusului. Zilele acestea s-a finalizat uciderea preventivă a porcilor din Poienari și Târgșorul Vechi, dar astfel de intervenții s-ar putea impune și în alte zone, în funcție de noile focare confirmate de acum încolo.

 

După ce, sâmbătă, au fost confirmate trei noi focare,  două în satul Piorești (com. Poienarii Burchii) și unul la Fânari (com. Gorgota), numărul total la nivel de județ a ajuns la 26, din care trei la porci mistreți. Afectate sunt, în prezent, localitățile Poienarii Burchii, Târgșorul Vechi, Gorgota, Șirna și Brazi. Trei dintre aceste focare sunt la porci mistreți, a anunțat, luni, Prefectura Prahova.

La Târgșorul Vechi, pe străzile unde au fost suspicionate/confirmate focarele, s-a finalizat evaluarea și uciderea preventivă a suinelor, potrivit hotărârii luate în ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Prahova, în zona (pe străzile) în care au fost confirmate focarele de boală, conform recensământului efectuat de către Primăria Târgșorul Vechi. În funcție de analiza de risc efectuată, în situația în care mai sunt confirmate cazuri de PPA, se va extinde zona de evaluare și ucidere preventivă, avertizează autoritățile județene.

La nivel local continuă recensământul suinelor din zonele de protecție/supraveghere afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au continuat controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu a fost depistat niciun transport de acest gen, menționează reprezentanții Prefecturii Prahova.

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Prahova se întrunește, luni, într-o nouă ședință, urmând să aprobe planurile de măsuri pentru combaterea celor mai noi focare confirmate.

Back To Top