Categorie: Administraţie

Autorităţile prahovene vor să modernizeze Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, inclus într-un proiect european de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Noul UPU va avea o suprafaţă totală de aproape trei ori mai mare, noi circuite, o zonă de triaj îmbunătăţită şi un acces mai simplu pentru ambulanţe. Pentru ultimul punct, Consiliul Judeţean preia un teren de la Primăria Ploieşti, situat în faţa unităţii medicale.

 

Consilierii judeţeni au aprobat la ultima şedinţă, cu unanimitate de voturi, preluarea unui teren de 425 de metri pătraţi de la Primăria Ploieşti. În expunerea de motive care a însoţit proiectul de hotărâre, autorităţile au explicat că actuala clădire a UPU nu poate asigura circuitele necesare pentru un act medical de calitate.

"Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare și mai importanta unitate medicală din județul Prahova, prin care trec, anual, pâna la 68.000 de pacienți, acest numar fiind în creștere, conform statisticilor. Spitalul este zilnic supraaglomerat deoarece este singurul spital pe o raza de 60 de km care asigura asistență medicala 24 ore din 24, cu linie de gardă continuă pentru investigații de laborator și imagistică. Peste 97% din cazurile care ajung aici provin din Prahova, însa în cadrul spitalului sunt tratați și bolnavi proveniți din Dâmbovița, Buzău, București și Ialomița. 69% din cazuri sunt urgențe, fie că este vorba de internări în secții chirurgicale, fie că este vorba de internări în secții medicale. Industria puternică din județ face ca spitalul să fie solicitat foarte des pentru accidente de muncă, iar apropierea de DN 1 face ca aici să ajungă foarte des victime din accidente de circulație. Având în vedere că Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești funcționează într-o clădire construită în anul 2008, care nu este în masură să asigure circuitele funcționale corecte ale activității medicale de urgență, este necesară solicitarea trecerii terenului în suprafață de 425 mp, din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al judeţului Prahova. Această suprafață de teren este necesară pentru construirea unui acces pentru salvări în Unitatea de Primiri Urgențe, care va face parte integrată din clădirea Unitatea de Primiri Urgențe", se arată în documentaţia care a însoţit proiectul de hotărâre.

Back To Top