Categorie: Administraţie

adrian_dobre1Adrian Dobre, prefectul judeţului Prahova invită primarii la discuţii pentru găsirea unei soluţii comune în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei câinilor fără stăpân.

Întâlnirea este una consultativă, pentru că, ţinând cont de prevederile noului proiect de lege aprobat în Parlament în ceea ce priveşte acest subiect, situaţia câinilor fără stăpân revine, în cele din urmă, în sarcina decizională a autorităţilor locale. Astfel, primăriile vor hotărî, după consultarea prealabilă a populaţiei, dacă aprobă eutanasierea animalelor, sterilizarea şi întoarcerea patrupedelor pe stradă, sau construirea de adăposturi pentru acestea.

„Mi se pare foarte normal să explicăm cât costă eventuala eutanasiere, cât costă eventuala sterilizare și cât costă să păstrăm patrupedele în padocuri. După aceea, împreună putem lua o decizie, în cunoștință de cauză, și din punct de vedere financiar. Dacă mă întrebați personal nu merg pe eutanasiere. Dar aceasta este opinia mea. O să văd care este opinia ploieștenilor pentru că eu nu sunt decât administratorul banilor publici ai ploieștenilor”, a susținut primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, citat de www.observatorulph.ro

Back To Top