Categorie: Administraţie

Comisia municipală pentru avizarea întrunirilor publice a respins, vineri, solicitarea de difuzare a meciului de fotbal dintre Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti pe un ecran care ar fi urmat să fie amplasat în vecinătatea Palatului Culturii, în centrul municipiului. Autorităţile au considerat că riscurile erau foarte mari, mai ales că Prahova traversează o perioadă de creştere a infectărilor cu COVID-19, în timp ce organizatorii şi suporterii critică decizia, invocând că în alte localităţi s-au putut organiza astfel de evenimente.

 

Amplasarea panoului fusese solicitată de către Consiliul Judeţean Prahova, conducerea instituţiei prezentând evenimentul ca o surpriză atât pentru suporteri, cât şi pentru fotbaliştii care dispută în această perioadă meciurile decisive din campania pentru revenirea în Liga 1. Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, a declarat că s-ar fi respectat regulile de prevenţie şi a amintit că inclusiv la Arad, la un meci al unei contracandidate la promovare, s-a permis derularea unui eveniment identic. "Mi-am dorit, așa cum v-am spus în data de 2 iulie, să organizăm un eveniment de proiecție cinematografică astfel încât să transmitem meciul FC Petrolul Ploiești – Fotbal Club Rapid în centrul orașului, în parcarea dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ, pentru a îi susține pe lupii galbeni așa cum merită! Deși am fi respectat toate normele de protecție în vigoare, așa cum au făcut-o și cei din Arad (conform fotografiilor de mai jos), Comisia pentru Avizarea Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice ne-a dat AVIZ NEGATIV… Concluzia mea este că la alții se poate, la noi nu! Era un eveniment important pentru fotbalul prahovean și sper să ne bucurăm cât mai repede de FC Petrolul Ploiești în Liga I!", a comentat Bogdan Toader.

La rândul său, Octav Preda, unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai galeriei, a criticat refuzul, reclamând că e o nouă dovadă că Ploieştiul "a rămas în urmă" la mai multe capitole, inclusiv mentalitate. "Deşi la Arad şi prin alte oraşe civilizate, suporterii pot vedea meciurile favoriţilor în faţa unui ecran prin vreo anumită zonă centrală, Ploieştiul dovedeşte încă o dată că este un oraş comunist, închis, rămas în urmă nu doar la capitolul curăţenie şi infrastructură, cât şi la capitolul MENTALITATE. Astfel, astăzi, cu largul sprijin al DSP, ISU, Jandarmerie, Poliţie Locală şi cine naiba a mai fost pe acolo, s-a respins propunerea de a fi amplasat un ecran uriaş pentru a fi vizionat meciul cu Rapid în centru, CU RESPECTAREA DISTANŢĂRII SOCIALE. (...) Acum, nu că m-aş fi înghesuit neapărat la ecranul pus la dispoziţie de anumiţi oameni de la un anumit partid, care în 2016 au greşit un contract de sponsorizare şi au lăsat clubul fără paralele promise... Dar e vorba DE LIBERTĂŢILE GARANTATE PRIN CONSTITUŢIE! Mulţumim pentru...NIMIC!", a scris Octav Preda, într-un mesaj transmis pe Facebook.

Liderul de galerie a făcut şi un apel către suporteri, invitându-i să vină în zona stadionului "Ilie Oană" în număr mare, sâmbătă după-amiază, pentru a-i încuraja pe jucători înainte de derby şi a le oferi "o primire tipică pentru numele de Petrolul".

Back To Top