Categorie: Administraţie

Operatorul de salubritate din Ploieşti şi alte circa 35 de localităţi din Prahova, Rosal Grup, va prelua staţia de tratare mecano-bilogică realizată la marginea municipiului, conform unei informaţii confirmate de primarul Andrei Volosevici. Acesta a declarat că, în teorie, acest pas ar trebui să rezolve problemele care ţineau de frecvenţa ridicării deşeurilor, avertizând că operatorul de salubritate nu mai poate invoca nicio scuză pentru a nu-şi face treaba.

 

"Problema legată de gunoiul menajer în Ploieşti avea o anumită intrigă. Intriga era că din datoriile pe care Rosal le avea la rampa ecologică, frecvenţa cu care se descărcau compactoarele era foarte mică, unul la două-trei ore. Am solicitat ca Rosal să aducă încă cinci compactoare. Problema era legată de frecvenţă. Aseară s-a încheiat o tranzacţie, de care am fost şi eu informat, prin care staţia de tratare mecano-biologică a fost preluată de la Strabag de către Rosal, ceea ce înseamnă o capacitate foarte mare de a depune în zona respectivă gunoiul menajer, evident cu tot ce înseamnă procesul tehnologic, un drum foarte scurt şi, evident, o frecvenţă mult mai mare. (...) În momentul acesta, frecvenţa poate fi asigurată, iar lucrurile trebuie să arate de cu totul şi cu totul altă manieră şi nu cred că mai există vreo scuză pentru Rosal. Am făcut tot ce ţinea de noi la nivel de sprijin", a declarat Andrei Volosevici, într-o conferinţă de presă organizată joi, pe mai multe teme, la sediul Primăriei Ploieşti.

Primarul Volosevici a anunţat, în acelaşi context, că vor fi controale ample imediat după Crăciun şi după Revelion: "Ne-am făcut un scop zilele acestea ca în momentul în care ne vom duce după Crăciun să ne aruncăm gunoiul să fim uimiţi de faptul că ghenele sunt goale şi descărcate şi că lucrurile arată în regulă. La fel şi după Revelion. Sper să nu fie o dezamăgire".

Back To Top