Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova vrea să atragă un credit bancar, cu o valoare de 165 de milioane de lei şi o maturitate de 10 ani, pentru finanţarea mai multor obiective de investiţii, precum modernizarea medicale, introducerea gazelor pe Valea Slănicului, asfaltarea unor drumuri judeţene sau modernizarea reţelei primare de termoficare a Ploieştiului. Iniţiatorul proiectului, preşedintele Iulian Dumitrescu, argumentează că acest credit va permite dezvoltarea mai rapidă a judeţului, fără a afecta semnificativ echilibrul bugetului.

 

Proiectul de hotărâre care urmează să intre în dezbaterea consilierilor conţine, aşa cum e obligatoriu, o listă cu proiectele de dezvoltare propuse pentru a fi realizate din acest credit, 13 la număr, cu menţiunea că, pe viitor, dacă situaţia o va cere, cu acceptul băncii, lista ar putea fi revizuită, în funcţie de priorităţile la finanţare şi de eventualele economii făcute la licitaţii. În varianta actuală, publicată pe site-ul Consiliului Judeţean Prahova, anexa conţine 13 proiecte de modernizare. Aproape jumătate din suma propusă pentru împrumutul bancar ar urma să fie trasă pentru proiectul de modernizare a reţelei de termoficare. Este vorba despre o sumă de aproximativ 81,6 milioane de lei, reprezentând contribuţia proprie a judeţului, în condiţiile în care Consiliul Judeţean Prahova, proprietarul reţelei primare de termoficare, depusese la finalul anului trecut un proiect european estimat la circa 115 milioane de lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. În acelaşi domeniu, conducerea instituţiei solicită un pic mai mult de 12 milioane de lei pentru înlocuirea unor arzătoare la centrala termică de la Brazi, obligaţie de mediu asumată de nişte ani.

Celelalte proiecte propuse pe aceeaşi listă vizează:
- Introducerea reţelei de gaze în Slănic, Cocorăştii Mislii, Vâlcăneşti, Cosminele, Dumbrăveşti, Vărbilău, Aluniş, Ştefeşti şi Bertea, cu o finanţare de la bancă de aproape 29,5 milioane de lei;
- Reabilitare DJ 102I, Valea Doftanei, km 35+100 - km 37+620, 7,16 milioane lei;
- Modernizarea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă din Filipeştii de Târg, 609.000 lei;
- Extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, 12,4 milioane lei;
- Modernizarea drumurilor identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia, DJ 102K, DJ 100C, DJ 102D, 4 milioane lei;
- Modernizarea drumurilor identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia, DJ 720, 2 milioane lei;
- Construirea podului peste DN1, la ieşirea din Ploieşti spre Buda, 8,8 milioane lei;
- Reabilitarea termică a Maternităţii Ploieşti, 1 milion lei;
- Extinderea şi modernizarea ambulatoriului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, 2,6 milioane lei;
- Extinderea şi modernizarea ambulatoriului de la Maternitatea Ploieşti, 148.000 lei;
- Restaurarea şi punerea în valoare a Casei "Paul Constantinescu", 2,7 milioane lei.

Două avantaje majore

Propunerea formulată de Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean, urmează să fie dezbătută în următoarea şedinţă, programată miercuri. În documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre, iniţiatorul vorbeşte despre două avantaje majore. "Accelerarea dezvoltării judeţene, Ppin accesarea acestui tip de finanţare proiectele aflate pe lista cu priorităţi de investiţii vor fi finalizate în avans, iar de aceste proiecte va beneficia comunitatea locală. Investiţiile odată finalizate vor aduce beneficii mai devreme pentru comunitatea locală şi vor permite totodată o mai bună eşalonare în timp a cheltuielilor de capital. De regulă investiţiile administraţiei atrag investiţiile private, investiţiile în infrastructură efectuate de autoritatea publică locală atrag alte investiţii din partea sectorului privat. Posibilitatea finalizării unor proiecte mari a căror finanţare directă ar implica eforturi deosebite care ar afecta semnificativ echilibrul bugetului sau a căror eşalonare în timp ar implica costuri de mentenanţă deosebit de mari. În plus, prin reducerea timpului de executare a proiectelor se economisesc costurile de mentenanţă", arată iniţiatorul.

Aproape toate proiectele respective au fost depuse pentru atragerea de fonduri europene, intenţia fiind ca administraţia judeţeană să asigure cu ajutorul acestui credit cotele proprii de cofinanţare care-i revin şi cheltuielile neeligibile aferente acestor obiective de investiţii.

Nu toată lumea e de acord. Preşeditele instituţiei în mandatul trecut, actualul deputat PSD Bogdan Toader, a publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care reclamă că judeţul va fi îndatorat pe zece ani fără să existe o dezbatere publică a unui subiect atât de delicat şi nici o cunoaştere a limitelor bugetului propriu, preşedintele PSD Prahova afirmând că acest împrumut bancar e "pregătit în grabă de liberalii prahoveni" şi "arată cât de limitați sunt în găsirea unor soluții economice viabile".

Back To Top