Categorie: Administraţie

Ca răspuns la un memoriu adresat de un patron din Ploieşti, primarul Andrei Volosevici anunţă că administraţia locală va extinde lista cu domeniile de activitate pentru care se vor acorda facilităţi fiscale menite să sprijine societăţile care au fost afectate de pandemie. Măsura va fi luată după ce s-a reclamat că firmele cu obiect de activitate în domeniul activităţilor recreative, aferent codului CAEN 9329, nu beneficiază de scutiri, deşi au fost obligate să-şi suspende activitatea luni la rând, în timp ce altele sunt scutite, cu toate c-au putut să funcţioneze mai mult timp.

 

Sesizarea fusese adresată de un om de afaceri care ar o firmă de laser tag. În mesajul pe care l-a distribuit şi pe Facebook, Constantin Jarnea notează că, la nivel naţional, firmele cu această activitate au avut parte de facilităţi, după ce nu li s-a dat voie să deruleze activităţi din cauza pandemiei. "Toate societăţile comerciale care funcționează sub CAEN 9329 (Activități recreative și distractive) nu își pot desfășura activitatea din motive lesne de inteles...Restricții din cauza pandemiei. La Ploiesti, Primăria îți impune «Taxa de Autorizație de Funcționare» anuală, chiar daca nu ai voie să funcţionezi! Adică o societate care nu are voie sa desfășoare activitate din cauza pandemiei trebuie sa plătească autorizația de funcționare", a declarat acesta, arătând că alte firme au parte de o scutire de 50% la această taxă chiar dacă au putut rămâne deschise pentru mai multă vreme, dând exemplul restaurantelor, care au putut avea terase exterioare ori s-au putut orienta pe partea de catering şi livrare la domiciliu.

Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere pe această temă, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că va propune o modificare a criteriilor pentru acordarea facilităţilor. "În mod clar, dacă ne uităm la exemplul în discuţie, firmele din acest domeniu au fost afectate de pandemie şi au nevoie de sprijin. În momentul în care s-au discutat în Consiliul Local condiţiile de acordare a facilităţilor a fost o scăpare. Voi propune un proiect de hotărâre care să îndrepte lucrurile", ne-a declarat primarul Andrei Volosevici.

Back To Top