Categorie: Administraţie

O avarie important s-a produs, la finalul săptămânii trecute, la sistemul de termoficare din zona Mihai Bravu – Centru – Democrației, lăsând cartiere întregi fără apă caldă și încălzire, în una dintre cele mai friguroase zile din acest sezon. Au fost afectate și instituții publice, dar și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.

 

Pornind de la evenimentul din weekend, consilierul județean Mihai Apostolache a înaintat, marți, către conducerea CJ Prahova, propunerea de a se găsi surse alternative de încălzire, în cazul Maternității Ploiești, având în vedere specificul activității de aici și situația în care se află rețeaua de termoficare a municipiului (VEZI DETALII).

“Această întrerupere a alimentării cu energie termică a afectat și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean.

Având în vedere faptul că și pe viitor ne putem întâlni cu situații similare, deoarece rețeaua de termoficare din zona în care s-a produs avaria are un grad avansat de uzură, vă propun să pregătim o sursă alternativă de încălzire pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.

Înțeleg că spitalul este dotat cu cazane care produc abur tehnologic pentru uz intern și rog să se verifice starea tehnică a acestor cazane și dacă există posibilitatea de cuplare a cazanelor cu modulul de producere a energiei termice existent. Totodată, o alternativă ar putea fi achiziționarea unei pompe de căldură/centrală pe gaze/centrală electrică/sistem cu aer cald prin tubulatură.

Vă invit să analizați propunerile înaintate și să cuprindeți în proiectul de buget din acest an resurse financiare pentru realizarea unei surse alternative de încălzire a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie”, a transmis Mihai Apostolache.

Consilierul județean a avertizat, cu acest prilej, că soluții similare ar trebui găsite și pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde o astfel de avarie ar crea, de asemenea, probleme grave.

Back To Top