Categorie: Administraţie

Autorităţile ploieştene au depus oficial astăzi cererea pentru includerea proiectului de construire a viitorului Spital Municipal de Urgenţă pe lista obiectivelor care vor fi realizate de Compania Naţională de Investiţii.

 

"Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, împreună cu echipa de lucru din cadrul Primăriei și Consiliului Local, informează comunitatea locală că s-a depus astăzi la Compania Națională de Investiții solicitarea de includere în programul de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul «UNITĂȚI SANITARE» pentru obiectivul de investiții «Spital Municipal de Urgență Ploiești»", a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Municipalitatea ploieșteană dorește să construiască, în zona de sud a orașului, pe strada Ghighiului, un nou spital – Spitalul Municipal de Urgență Ploiești -  unitate sanitară complexă, care va include funcțiile medicale din Spitalul Municipal Ploiești și Spitalul de Pediatrie Ploiești, într-o structura de tip monobloc, cu un număr de 450 paturi. Proiectul administrației publice locale cuprinde realizarea la nivelul viitorului spital a unei Unități de Primiri Urgențe, servicii medicale pe diferite specialități pentru copii și adulți, laborator de analize medicale pentru explorări funcționale, radiologie și imagistică, anatomie patologică, A.T.I., Unitate de transfuzie sangvină, un centru de dializă, bloc operator şi farmacie.

„Cererea de finanțare depusă de noi, astăzi, reprezintă un pas înainte pentru punerea în practică a proiectului Spital Municipal de Urgență Ploiești. Vreau ca ploieștenii să beneficieze de servicii medicale de calitate, în condiții optime și în siguranță. Ploieștiul are nevoie de un Spital Municipal de Urgență modern, cu servicii medicale diversificate, o unitate sanitară amplă, care va asigura o îmbunătățire a stării de sănătate a comunității noastre, va permite servicii medicale eficiente și îmbunătățirea relației medic-pacient. Sănătatea cetățenilor rămâne un obiectiv important pentru mine și vă asigur că voi urmări, îndeaproape și cu cel mai mare interes, dezvoltarea acestui proiect mult așteptat pe care ploieștenii îl merită pe deplin”, a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.

Back To Top