Categorie: Administraţie

Naveta între Ploieşti şi satele din imediata vecinătate, dacă eşti pieton sau biciclist, este de multe ori un sport extrem de periculos, mai ales când e nevoie de traversarea şoselei de centură. De jur împrejurul municipiului nu există nicio pasarelă care să permită traversarea în siguranţă, iar oamenii care se duc spre Strejnic, Buda, Stănceşti sau Negoieşti, de exemplu, îşi asumă zilnic un risc foarte mare. Nici cei din Mitică Apostol, oficial locuitori ai Ploieştiului, nu se descurcă mai uşor.

 

Un cititor stabilit în satul Strejnicu, din comuna Târgşoru Vechi, a transmis un apel public, solicitând amplasarea unei pasarele peste tronsonul din Drumul Naţional 1 care deserveşte Centura de Vest a Ploieştiului. Acesta aminteşte de proiectul european realizat acum câţiva ani de Primăria Ploieşti pentru construirea podului de lângă Gara de Vest, reclamând că acesta, la fel ca toate investiţiile în domeniul infrastructurii rutiere, a vizat doar uşurarea accesului pentru maşini, fără să ţină cont şi de nevoile bicicliştilor sau pietonilor. Drept dovadă, la aceeaşi ieşire, pe tronsonul cuprins între giratoriul din dreptul Parcului Municipal Vest şi Centura de Vest a Ploieştiului nici măcar nu există trotuare. Problema şi mai grea apare în dreptul drumului naţional, unde traversarea devine extrem depericuloasă. Omul solicită realizarea unei pasarele, similare celor amplasate pe alte tronsoane ale DN1, iar apelul său a fost transmis către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, primarul Ploieştiului şi mai mulţi parlamentari şi consilieri locali sau judeţeni.

"Locuiesc în sat Strejnicu din anul 2013 (m-am mutat din Ploieşti). Deși s-a construit podul de la Gara de Vest, absolut nimeni nu s-a gândit să construiască o pasarelă pietonală și pentru biciclete peste centura Ploiestiului pentru trecerea în siguranță dinspre Strejnicu către Ploiesti, zi de zi oamenii îşi riscă efectiv viața și chiar au fost și accidente", a fost mesajul primit la redacţie.

Nu este prima oară când oamenii care locuiesc aproape de şoseaua de centură a Ploieştiului, în exteriorul inelului rutier, vin cu astfel de solicitări. De mai mulţi ani, şi locuitorii cartierului ploieştean Mitică Apostol solicită amplasarea unei pasarele, în dreptul Parcului Municipal Vest, spunând că aceasta le-ar fi fost promisă de autorităţi în momentul anunţării proiectului de realizare a parcului.

Back To Top