Categorie: Administraţie

Direcţia Naţională Anticorupţie face verificări cu privire la serviciile de curăţenie efectuate în mandatul trecut în municipiul Ploieşti. Anchetatorii au solicitat un set de documente de la Primărie, potrivit unor surse din administraţia locală.

 

Verificările vizează contractul de curăţenie a căilor publice şi deszăpezire, acolo unde Primăria e în relaţie directă cu operatorul Rosal Grup, separat de activitatea de ridicare a deşeurilor, gestionată printr-o deja celebră asociaţie de dezvoltare intercomunitară. Se pare c-ar fi fost solicitate contracte şi acte adiţionale, dar şi numeroase facturi şi dovezi pentru decontare. Conform aceloraşi surse, verificarea vizează perioada 2017-2020, când la conducerea administraţiei ploieştene se aflau primarul Adrian Dobre şi viceprimarii Cristian Ganea şi George Pană.

Problemele legate de curăţenie, indiferent că e vorba de contractul cu Rosal gestionat de ADI Deşeuri sau de cel al Primăriei, au fost la ordinea zilei în Ploieşti în ultimii ani, cu numeroase plângeri venite atât din partea locuitorilor, cât şi din partea autorităţilor locale, care au ameninţat inclusiv cu desfacerea respectivelor contracte.

Back To Top