Categorie: Administraţie

Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect de modernizare a opt unităţi de învăţământ care au funcţionat în ultimii ani fără autorizaţii de securitate la incendiu, doar pe baza unor avize emise de ISU în urma unor promisiuni de renovare. La mai bine de trei ani de când fuseseră făcute unele dintre acele promisiuni, Primăria vine acum în faţa Consiliului Local cu un proiect estimat la 8,7 milioane de lei, echivalenul a aproape 1,8 milioane de euro.

 

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de primarul Andrei Volosevici şi e propus pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Ploieşti. Conform datelor publicate pe pagina de internet a municipalităţii, el vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi investiţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru cele opt unităţi.

Pe listă se află colegiile "I.L. Caragiale" şi "Lazăr Edeleanu", Liceul Tehnologic de Transporturi, şcolile "I.A. Bassarabescu", "Rareş Vodă", "Sf. Vasile", grădiniţele "Crai Nou" şi nr. 28.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul Local Ploieşti ar urma să mai dezbată şi un proiect de renovare a faţadei şi schimbare a tâmplăriei la aripa nordică a Colegiului "Mihai Viteazul", cu o estimare de 3,5 milioane de lei, dar şi unul pentru aprobarea documentaţiei aferente racordării la utilităţi a noii săli de sport de la Şcoala Gimnazială "George Coşbuc", acesta având, în funcţie de scenariile alese, un cost estimat între 59 şi 69 de mii de lei.

(Sursa foto: arhivă)

Back To Top