Categorie: Administraţie

Acuzată de primarul Ploieştiului că a blocat demersurile privind declararea stării de alertă în municipiu din cauza gunoaielor şi a riscurilor pentru sănătatea publică, Prefectura Prahova a trimis astăzi un comunicat în care susţine că solicitarea autorităţilor locale nu a fost însoţită şi de o analiză a factorilor de risc şi de una privind tipul de risc, obligatorii conform legislaţiei în domeniu.

În răspunsul oficial transmis astăzi, Prefectura Prahova invocă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21 din 2004 şi Hotărârea de Guvern nr. 557 din 2016, argumentând că, în conformitate cu aceste două documente, trebuie respectată o anumită procedură pentru a se ajunge la declararea stării de alertă. "Instituția Prefectului – Județul Prahova a solicitat Primăriei municipiului Ploiești și Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în repetate rânduri, să prezinte în regim de urgență documentația legală care a stat la baza Hotărârilor C.L.S.U. Ploiești nr. 3 și nr. 4 privind existența și menținerea stării potențial generatoare de situații de urgentă la nivelul municipiului Ploiești. Primăria municipiului Ploiești și CLSU au fost informate prin adresa Instituției Prefectului –Judetul Prahova cu nr. 12121/03.08.2021 și prin adresele anterioare nr. 6986/04.05.2021 respectiv 9614/18.06.2021, că în conformitate cu legislația în vigoare, hotărârile privind declararea, prelungirea sau încetarea stării de alertă, se fundamentează în baza analizei factorilor de risc, conform O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență. Având în vedere prevederile O.U.G. nr 21/2004, starea de alertă reprezintă răspunsul la o situație de urgență cu amploare și intensitate deosebită, determinată de unul sau mai multe tipuri de risc", se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect: Andrei Volosevici critică Prefectura şi Garda de Mediu pentru mizeria din Ploieşti: "Le e greu să iasă din birou şi să constate nişte realităţi"

"Fără prezentarea analizei factorilor de risc, conform O.U.G. nr 21/2004 și a tipului de risc identificat conform H.G. nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, considerăm că nu sunt întrunite condițiile legale pentru acordul prefectului privind declararea stării de alertă pe teritoriul municipiului Ploiești. Instituția Prefectului – Județul Prahova nu a rămas indiferentă la problemele sesizate privind salubrizarea în municipiul Ploiești, motiv pentru care, la fiecare adresă primită din partea Primăriei, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat instituțiilor cu atribuții de control privind sănătatea publică și protecția mediului, să constate și să aplice măsurile legale", se încheie comunicatul transmis astăzi de Prefectura Prahova.

Back To Top