Categorie: Administraţie

Reclamând că legislaţia nu le oferă autorităţile locale suficiente atribuţii pentru a interveni în cazul unei disfuncţionalităţi în asigurarea curăţeniei, cum e cazul în contractul dintre ADI Deşeuri şi Rosal, primarul Ploieştiului solicită modificări legislative care să crească prerogativele primarilor şi consiilor locale. O variantă solicitată este ca şi organele de poliţie locală, nu numai Garda de Mediu, să poată să confişte utilaje folosite la aruncarea ilegală a gunoaielor.

Discuţiile au avut loc astăzi, în cadrul unei dezbateri la care Primăria Ploieşti a invitat parlamentarii de Prahova. Au participat trei reprezentanţi de la USR PLUS, senatorul Aurel Oprinoiu şi deputaţii Mihai Poliţeanu şi Andrei Lupu, trei reprezentanţi de la PSD, senatorii Radu Oprea şi Laura Fulgeanu-Moagher şi deputatul Bogdan Toader, şi o reprezentantă de la cabinetul parlamentar al deputatului Adrian George Axinia, de la AUR.

Primarul Volosevici s-a plâns că, în timp ce oamenii îşi îndreaptă atenţia către autorităţile locale, primăriile au atribuţii limitate în privinţa salubrităţii, vorbind despre nevoie unor modificări legislative care să le permită "o reacţie mai fermă şi mai urgentă". Acestea au fost discutate în dezbaterea de astăzi, reprezentanţii Primăriei Ploieşti luându-şi angajamentul ca până vineri să le trimită parlamentarilor detalii suplimentare despre aceste propuneri. La rândul lor, parlamentarii prezenţi s-au arătat deschişi să propună o serie de îmbunătăţiri la legislaţia din domeniul salubrităţii, convenind să continue dialogul în speranţa că până la debutul sesiunii parlamentare, în aproximativ trei săptămâni, să aibă un proiect închegat.

Back To Top