Categorie: Administraţie

Taxa specială aplicată persoanelor care nu au contracte de salubritate urmează să fie majorată în Ploieşti, după ce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" a aprobat creşterea tarifelor pentru colectare.

Conform legii, această taxă este aplicată de autorităţile locale în cazul persoanelor care nu au contracte de salubritate, administraţia îşi opreşte o mică sumă, pentru acoperirea cheltuielilor cu impunerea şi colectarea, iar restul sumei, echivalentul tarifului de salubritate, ajunge la operator. Este un lucru obişnuit ca această taxă să fie mai mare decât tariful standard, pentru că toată logica ei este de a încuraja oamenii să încheie contracte. Numai că în Ploieşti, după ce ADI Deşeuri a aprobat majorarea tarifelor, s-a ajuns într-o situaţie în care taxa e acum mai mică decât tariful lunar, ceea ce înseamnă că, în teorie, e mai convenabil să n-ai contract. Lucrurile se vor schimba în curând, anunţă reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, care au precizat că se lucrează la un proiect de hotărâre, astfel încât taxa de salubritate să ţină pasul cu evoluţia tarifului pentru colectarea deşeurilor.

Astfel, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii RASP, propunerea va fi ca noua taxă să aibă o valoare de 18,83 lei, în condiţiile în care tariful de salubritate a fost stabilit de ADI pentru localităţile urbane din sectorul 2-6, deservit de Rosal, la valoarea de 16,39 lei cu tot cu TVA.

Back To Top