Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

macheta cresa proiect ministerul dezvoltarii
Categorie: Administraţie

Ministrul Cseke Attila a aprobat prima tranșă de proiecte pentru construirea de noi creșe, în cadrul programului național dedicat acestui tip de unități (VEZI DETALII).

Cele 138 de creșe noi ar  urma să fie construite în marile orașe, în condițiile în care, la nivel național, există doar 386 de unități de îngrijire a antepreșcolarilor, conform datelor de a minister.

“Conform ordinului de ministru, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă. Urmează să fie aprobate și alte cereri, astfel se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și, unde se justifică, și în mediul rural. (…) Există doar 386 de creșe acum, în România. Nevoia de a construi creșe noi este evidentă, de aceea, în prima fază, a fost aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori. În total există 47 de cereri aprobate, cu documentația completă depusă. Dintre acestea, sunt patru județe (Covasna, Galați, Satu-Mare și Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere și a adus documentația necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanțări aprobate, autoritățile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentația necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcție a creșelor”, a subliniat Cseke Attila.

91 de proiecte, condiționate de completarea dosarelor

Ordinul de ministru permite construcția unor creșe noi în 102 municipii din toată țara și cele 6 sectoare ale Capitalei, dar autoritățile locale trebuie să depună, și pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcție și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate.

Lista aprobată la nivel național poate fi consultată pe pagina Ministerului Dezvoltării.

Detalii despre cele trei tipuri de proiecte derulate prin aceste proiect găsiți AICI.

Finanțarea pentru aceste proiecte va fi asigurată de minister, din bugetul propriu, iar alte 110 creșe eficiente energetic vor fi realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministerul așteaptă, așadar, ca autoritățile locale să transmită în continuare cereri de finanțare.

Pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la începutul anului viitor, primele contracte cu constructorii, a mai anunțat Ministerul Dezvoltării.

Creșe noi la Ploiești și Câmpina

Unul dintre proiectele aprobate este pentru o creșă cu o capacitate de 70 de locuri, la Câmpina iar a doua cu o capacitate de 40 de locuri, la Ploiești. În total, investiția ar fi de aproape  30 de milioane de lei, cu tot cu TVA.

În plus, Ploieștiul mai figurează pe listă cu un proiect din cele 91 condiționate de depunerea documentației complete, în termen de 60 de zile.

Back To Top