Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

proiect tip creșe Ministerul Dezvoltării
Categorie: Administraţie

Ministerul Dezvoltării este gata să lanseze procedurile de achiziție pentru construirea de creșe noi. Primele 100 de proiecte care vor primi finanțare vor fi anunțate în luna august.

Programul de construire de creșe noi (VEZI DETALII), lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este gata de implementare, a anunțat ministrul Cseke Atiila. Astfel, luna viitoare va fi aprobată construirea a 100 de creșe, în condițiile în care, până acum, au fost depuse 128 de proiecte, de către administrații locale din toată țara.

Creșele vor fi construite conform proiectelor tip elaborate deja, urmând să aibă capacitate între 40 și 110 locuri.

Detalii despre tipurile de proiecte găsiți AICI.

Documentația pentru noile creșe este pregătită

Cseke Attila a anunțat că au fost prezentate proiectele tip, au fost elaborate studiile de fezabilitate, a fost modificată normativa de reglementare a construcțiilor de creșe, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, în această săptămână, de comisiile de specialitate. ”Vom aproba primele cereri de finanțare, după care vor putea fi demarate procedurile de achiziție publică pentru a identifica constructorii. Astfel, construcția primelor creșe va putea începe. Ne dorim să avansăm vizibil, să sporim considerabil numărul creșelor, la nivel național”, a declarat ministrul.

Primăriile nu vor plăti nici pentru funcționarea creșelor noi

Din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin PNRR, a fost alocată deja suma 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe noi.Potrivit lui Attila, există și un acord al coaliției de guvernare privind finanțarea funcționării creșelor după construire. Aceste costuri vor fi preluate de la autoritățile locale la Guvern, a promis ministrul, care a îndemnat administrațiile locale să trimită în continuare solicitări.

”Necesitatea este evidentă, având în vedere că România se află pe ultimul loc în Uniune în ceea ce privește numărul de locuri disponibile în creșe, iar administrațiile publice locale au identificat această nevoie la nivelul comunităților. Totodată, aprobarea primită de la comisiile de specialitate arată că acest program de construire de creșe este unul viabil și bine pregătit. Invităm administrațiile publice locale, care încă nu au depus cereri, să facă demersurile necesare”, a adăugat ministrul Cseke Attila.

 

Back To Top