Categorie: Administraţie

Contractul dintre Primăria Ploieşti şi Rosal pentru curăţenia căilor publice şi deszăpezire a fost reziliat, iar licitaţia pentru desemnarea unui nou operator nu are cum să se finalizeze la timp, lucru recunoscut oficial de Primărie. Aşa că, pentru a evita o nouă criză a salubrităţii, autorităţile ploieştene propun un contract prin negociere directă, valabil până la finele anului.

Nu vorbim despre contractul pentru ridicarea deşeurilor, care e gestionat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, ci despre cel pentru măturat şi spălat străzi şi pentru deszăpezire şi combaterea poleiului. Şi aici operatorul este tot Rosal, însă acesta mai este obligat să presteze serviciile doar până la 15 septembrie, conform unui termen din legislaţia serviciilor de interes public, care se calculează de la momentul notificării de reziliere. Între timp municipalitatea a lansat o licitaţie pentru desemnarea unui nou operator, însă aceasta încă e în derulare, lucru precizat şi într-un proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut miercuri de forul legislativ ploieştean.

Proiectul de hotărâre de consiliu local propune încredinţarea serviciului prin negociere directă, fără anunţ de participare în SEAP, pe o perioadă de trei luni şi jumătate. În schimb, contractul încetează de drept în momentul în care se finalizează licitaţia.

Back To Top