spitale prahova spitalul judetean ploiesti
Categorie: Administraţie

SPITALE PRAHOVA - Consiliul Judeţean pregăteşte un proiect ambiţios de reabilitare a blocului operator şi instalaţiei electrice de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, cu o valoare totală estimată la 53 de milioane de lei, din care 6 milioane sunt asiguraţi de la bugetul de stat.

SPITALE PRAHOVA - Proiectul vizează în primul rând amenajarea şi dotarea celor 13 săli de operaţie de la sediul principal al Spitalului Judeţean. Valoarea estimată, conform indicatorilor aprobaţi luni după-amiază de consilierii judeţeni, depăşeşte de puţin 53 de milioane de lei, din care mare parte din sumă ar urma să meargă către achiziţia de dotări medicale moderne, în vreme ce partea de lucrări ar costa de aproximativ 6,4 milioane de lei.

SPITALE PRAHOVA - O sumă de 6 milioane este deja asigurată de la bugetul de stat. Diferenţa ar urma să fie acoperită de Consiliul Judeţean Prahova, din bugetul propriu, dar reprezentanţii instituţiei anunţă că încearcă să identifice şi alte potenţiale surse de finanţare. "În şedinţa de îndată de luni a fost aprobat un proiect de hotărâre care vizează reabilitarea sălilor de operaţii de la Spitalul Judetean Ploiesti şi reabilitarea sistemului electric al unităţii medicale. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat şi bugetul judeţean, cât şi din alte surse atrase, în funcţie de ce linii de finanţare găsim", a afirmat Dumitru Tudone, vicepreşedintele CJ Prahova.

Apel către conducerile altor spitale din Prahova

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a transmis şi un mesaj public către reprezentanţii altor spitale din Prahova, pentru creşterea numărului de paturi destinate pacienţilor COVID, avertizând că Spitalul Judeţean din Ploieşti, unde ajung cazurile medii şi cele grave, funcţionează mult peste capacitatea obişnuită, ceea ce pune presiune atât pe personalul medical şi auxiliar, cât şi pe instalaţiile şi dotările unităţii medicale.

Vedeţi şi: VIDEO. Exemplu: Voluntar în secția COVID din Spitalul Județean

"E greu de spus cât de alarmantă este situaţia de la Spitalul Judeţean Ploieşti, e pe pragul de sus de avarie. E puţin spus că funcţionăm la capacitate maximă, am mărit capacitatea cu 100%, instalaţia de oxigen este folosită şi ea la capacitate dublă! Sperăm să nu avem nicio problemă şi să facem faţă tuturor problemelor", a mai transmis vicepreşedintele Consiliului Judeţean, insistând ca reprezentanţii altor spitale din Prahova, cu un accent pe Municipalul din Câmpina, să găsească soluţii pentru a aduce o degrevare: "Aşteptăm un efort şi din partea Spitalului Câmpina, suntem alături cu tot ce e nevoie de reprezentanţii Spitalului Municipal, pentru a se crea şi acolo 20-30-40 de paturi, cât se poate".

Back To Top