andrei volosevici reactie veolia energie
Categorie: Administraţie

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a organizat astăzi o conferinţă în care a dat asigurări că "nu vor exista sincope" în încălzire şi asigurarea apei calde, după ce Veolia Energie anunţase rezilierea contractului.

Conform anunţului operatorului, contractul va fi reziliat la 31 martie 2022, practic cu o lună şi jumătate înainte de termenul la care oricum s-ar fi finalizat. Într-o conferinţă susţinută la scurt timp ce la anunţul Veolia Energie, Andrei Volosevici a anunţat că nu vor exista sincope, dând de înţeles că operatorul ar putea continua şi după 31 martie, a dat asigurări că tariful la gigacalorie se va menţine la valoarea de iarna trecută şi a făcut apel către Consiliul Judeţean, partener în ADI Termie, pentru a grăbi procedurile care ţin de lansarea unui noi licitaţii.

Andrei Volosevici: "Nu vor exista sincope, cel puţin până pe 31 martie"

"Populaţia Ploieştiului va plăti acelaşi tarif ca până acum. Tot ce înseamnă eforturile financiare - pentru că se joacă pe o piaţă energetică foarte ciudată - vor fi susţinute de către Primărie şi nu va fi niciun fel de pericol ca ploieştenii care se încălzesc prin sistemul centralizat, aproximativ 55.000 de apartamente, adică vreo 120.000 de oameni dacă aplicăm media standard de 2,3 persoane la un apartament, să aibă vreo problemă în acest sens. Am vrut să fac această precizare. S-au făcut eforturi şi de o parte şi de alta să menţinem un echilibru. Încălzim oraşul, zic eu, şi după 31 martie, toate negocierile sunt în derulare", a afirmat primarul Andrei Volosevici.

Vedeţi AICI comunicatul Veolia Energie!

Apel către Consiliul Judeţean şi către Guvern

În contextul dat, edilul le-a cerut reprezentanţilor Consiliului Judeţean şi ai ADI Termie să lanseze cât mai repede licitaţia pentru desmenarea unui nou operator. Deja se lucrează la caietul de sarcini, în condiţiile în care oricum contractul cu Veolia Energie, chiar şi înainte de anunţul de reziliere, urma să se încheie în 2022. Cu aceeaşi ocazie, Andrei Volosevici a transmis şi un apel către Guvern, arătând că municipalitatea ar trebui să facă un efort substanţial pentru a susţine subvenţia la termie de una singură şi solicitând un sprijin financiar în această iarnă, astfel încât să nu fie afectate bugetele altor servicii publice. Primarul a amintit că un sprijin similar a fost acordat şi în decembrie 2020, când Ploieştiul a primit 11 milioane de lei de la Guvern. În acelaşi context, Andrei Volosevici a sugerat că Guvernul ar trebui să analizeze şi posibilitatea ca autorităţile locale să poată menţine subvenţiile şi de anul viitor, în condiţiile în care, conform datelor actuale, iarna 2021-2022 ar urma să fie, dacă nu apar modificări, ultima în care se acordă subvenţie la gigacalorie.

Citiţi şi: Andrei Volosevici: PSD s-a transformat în "lupul moralist" şi "leşină" de atâta îngrijorare

Back To Top