investiții cj prahova sju ploiesti
Categorie: Administraţie

Consiliul Județean Prahova a transmis, joi dimineață, o situație a alocărilor către Spitalul Județean de Urgență Ploiești, de la începutul anului, menționând că aproape 15 milioane, din totalul de peste 37 de milioane, au reprezentat fonduri pentru investiții.

“În urma incidentului înregistrat, în această dimineață, la Secția de Boli Infecțioase „Movila“ a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP), vă aducem la cunoștință faptul că aici au fost realizate lucrări de renovare, instalația electrică era nouă și verificată, iar rampele de Oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanșarea celui de-al treilea val pandemic.

Consiliul Județean Prahova a alocat SJUP, cea mai mare unitate medicală din județ, unde sunt preluați și tratați cei mai mulți și cele mai grave forme ale pacienților cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei. Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcționate pentru funcționarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiții (aparatură și reparații capitale).

Vă reamintim că ultima alocare, în valoare de peste patru milioane de lei, a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean, din data de 29 septembrie, fiind direcționată pentru gestionarea noului val al pandemiei de Covid-19 și achiziția de aparatură medical”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

Investiții recente în secția care a luat foc

La scurt timp după tragedie, managerul SJU Ploiești, dr. Bogdan Nica, a prezentat o primă ipoteză referitoare la cauza declanșării incendiului în care două persoane și-au pierdut viața, subliniind că focul a cuprins un salon dintr-un pavilion recent renovat.

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a fost amendat în luna februarie după ce au fost găsite mai multe nereguli. Spitalul nu avea autorizație ISU.

VEZI ȘI: Doi pacienți morți după un incendiu la secția de Boli Infecțioase a SJU Ploiești. A fost activat planul roșu de intervenție

Foto: ISU Prahova

Back To Top