camere video drumuri prahova
Categorie: Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat un proiect evaluat la puţin peste 17 milioane de lei, pentru amplasarea de camere video pe mai multe drumuri din judeţ unde apar probleme de trafic. Obiectivul e menit să descurajeze indisciplina şoferilor, dar şi alte fapte precum vandalismul sau depozitarea ilegală de deşeuri pe marginea drumurilor.

Consilierii au aprobat studiul de fezabilitate, cu o valoare a investiţiei estimată la 17,1 milioane de lei. Conform aceluiaşi document, pe drumurile din judeţ ar urma să fie amplasate 383 de camere video performante, cu posibilitatea de a se roti la 360 de grade şi abilitatea de a filma în condiţii de luminozitate scăzută sau intemperii, plus alte 383 de camere fixe, considerate antivandalism. Proiectul include şi amenajarea unui dispecerat, unde imaginile respective să fie urmărite şi stocate, cu posibilitatea ca la nevoie acestea să fie furnizate şi către alte autorităţi ale statului.

366 de camere video pe drumurile din Prahova

Sunt vizate 329 de zone, dintre care 62 de intersecţii dintre drumurile judeţene şi cele naţionale, 89 de intersecţii dintre drumurile judeţene şi 178 de puncte de pe drumurile judeţene sau intersecţii ale drumurilor judeţene cu drumurile locale. Printre acestea se numără şi unele dintre "punctele negre" din Prahova, renumite pentru accidentele rutiere, precum intersecţia dintre DN1 şi DJ720, în dreptul comunei Floreşti, intersecţia de la Călineşti, intersecţia cu strada Alba Iulia, la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, intrarea în Băneşti, intrarea din DN1 spre Băicoi sau intersecţia Drumului Naţional 1B cu DJ 149, care asigură accesul spre Fântânele de o parte şi Conduratu de cealaltă, conform documentelor publicate de Consiliul Judeţean.

Citiţi şi: O porțiune din DJ 714, din Bucegi, distrusă de camioane cu lemne

Back To Top