fonduri europene dj 720 floresti
Categorie: Administraţie

Drumul Judeţean 720, care leagă Prahova de Dâmboviţa, trecând prin Floreşti şi Filipeştii de Pădure, urmează să fie modernizat din fonduri europene. Consiliul Judeţean Prahova urmează să scoată la licitaţie contractul de execuţie, estimat la peste 85 de milioane de lei.

Reunit în această săptămână, într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat o actualizare a devizului şi indicatorilor aferenţi acestui proiect european. Hotărârea aduce o creştere de aproape 30% a valorii totale estimate, explicaţia fiind că, între momentul elaborării proiectului şi cel al scoaterii la licitaţie, preţurile materialelor de construcţie au crescut foarte mult, astfel că sumele prevăzute iniţial în documentaţia tehnică nu mai sunt valabile acum. După majorare, preţul total a ajuns la aproape 85,4 milioane de lei, cu posibilitatea ca, evident, preţul care va rezulta de pe urma licitaţiei să fie mai scăzut.

Fonduri europene pentru modernizarea DJ 720

"Pentru a putea continua derularea proiectelor, în diferite etape de implementare, UAT Județul Prahova a demarat procedurile necesare privind alinierea valorilor proiectelor la noile modificări legislative, între care procesul de consultare a pieței ce a constat în estimarea de către operatorii economici a costurilor serviciilor de proiectare și lucrărilor de execuție și procedura privind actualizarea valorilor proiectului în funcție de evoluția prețurilor pieței. Modificările efectuate au fost realizate utilizând indicatorii statistici ce măsoară evoluția costurilor practicate la realizarea lucrărilor de construcții pe categorii de obiecte și indicii de cost în construcții, publicați de Institutul Național de Statistică. În acest sens, a fost actualizat Devizul general al proiectului, astfel că valoarea totală a acestuia este de 85.365.424,74 lei (valoare cu TVA). Caracterul de urgență al prezentului proiect de hotărâre este dat de necesitatea reluării într-un timp cât mai scurt a procedurii de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor", se arată în raportul de specialitate întocmit de Direcţia Proiecte cu Finanţare Externă din Consiliul Judeţean Prahova.

Drumul Judeţean 720 începe din DN1, trece prin Floreşti şi Filipeştii de Pădure şi face legătura cu judeţul Dâmboviţa. Tronsonul inclus în proiectul din fonduri europene are o lungime de 14,5 kilometri.

Consiliul Judeţean vrea să instaleze sute de camere video pe drumurile din Prahova

Back To Top