bazin inot parcul municipal vest
Categorie: Administraţie

La Parcul Municipal Vest din Ploieşti urmează să fie amenajat un bazin de înot, cu scop didactic şi recreativ. Proiectul urmează să fie derulat de Compania Naţională de Investiţii.

Reunit astăzi, într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Local Ploieşti a aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea amplasamentului, în vederea depunerii documentaţiei specifice la Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării. Este vizat un teren de aproape 4.900 de metri pătraţi, conform hotărârii adoptate de forul legislativ local. Noul bazin acoperit va avea lungimea culoarelor de 25 de metri.

Noul bazin va avea rol didactic şi recreativ

Proiectul de amenajare a unui bazin la Parcul Municipal vine în condiţiile în care Ploieştiul mai are depuse la CNI şi alte obiective în domeniul sportului. Este vorba despre un alt bazin de înot, de data asta la standarde olimpice, propus pe un teren din spatele Hipodromului Ploieşti, deja inclus pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii, şi o propunere de realizare a unei baze sportive de atletism.

în timpul şedinţei de astăzi a Consiliului Local Ploieşti, viceprimarul Daniel Nicodim a dat asigurări cu proiectul propus la Parcul Municipal Vest nu afectează în niciun fel celelalte obiective trecute pe lista CNI. "Acest obiectiv nu încurcă deloc proiectul stadionului olimpic de lângă Hipodrom şi de lângă viitorul Spital Municipal. Din contră, acolo mai există şi un proiect pentru o bază de atletism, se desfăşoară foarte frumos în teren şi sperăm să le facem foarte curând. Am studiat cu maximă atenţie problema nataţiei din Ploieşti alături de domnul primar şi colegii noştri din executiv. Ştim foarte bine că un bazin de 25 de metri nu este suficient şi nu favorizează performanţa de la Ploieşti, suntem în contact permanent şi cu Federaţia Română de Înot, cu doamna Camelia Potec, cu antrenorii federali, cu doamna Tamara Costache, care este şi antrenor în cadrul CSM. Nu este deloc abandonată ideea construirii unui bazin olimpic, dar a apărut această oportunitate de a-l construi pe acesta în Parcul Vest. Sper ca în scurt timp să le avem pe amândouă", a declarat viceprimarul Nicodim, răspunzând unei interpelări din partea consilierului Cristian Ganea, care îşi declarase susţinerea pentru ideea de realizare a unui nou bazin la standarde olimpice, în condiţiile în care, în viziunea sa, "Bazinul Vega este perimat" şi presupune cheltuieli de întreţinere şi modernizare foarte mari. Pe acelaşi subiect, consilierul local Paul Palaş, preşedintele comisiei interne de buget din CL Ploieşti, a avertizat că proiectul este condiţionat de rezolvarea problemei canalizării în zonă, în condiţiile în care, conform standardelor impuse la CNI, utilităţile trebuie asigurate de autorităţile locale.

Puteţi să vedeţi înregistrarea video a şedinţei pe pagina noastră de Facebook!

Citiţi şi: Plantare de copaci în Ploieşti, la Parcul Municipal Vest şi fosta groapă de gunoi

Back To Top