poduri dâmbu
Categorie: Administraţie

Primăria Ploiești a anunțat, luni, semnarea contractelor de lucrări pentru reconstruirea a două pasarele și a unui pod peste pârâul Dâmbu.

Două dintre contracte prevăd proiectarea și execuția unor noi pasarele peste pârâul Dâmbu, în dreptul străzilor Cometului și Neajlov. Tot astăzi a fost semnat și contractul care prevede construirea unui nou pod peste pârâul Dâmbu, pe strada Muzelor.

Lucrările vor fi derulate de către Asocierea S.C. SOS SERVICE S.R.L. (lider al Asocierii)  - S.C. DINENG DEV S.R.L. (asociat și vor începe cu demontarea structurilor existente.

Contracte de aproape 600.000 de lei, fără TVA, pentru lucrările din zona Dâmbu

Potrivit datelor tehnice furnizate de Primăria Ploiești, noul pod peste pârâul Dâmbu, pe strada Muzelor, va avea o lungime de 10 m, lățime de 4 m și va avea o structură din elemente prefabricate de beton (de tip elevații, dale), la partea superioară urmând să se toarne o suprabetonare, peste care se va așterne un strat de asfalt. “Se va realiza și o balustradă metalică de protecție, cu o înălțime de 1,20 m. Podul nou construit se va executa și racorda la cota trotuarelor din ambele părți. Valoarea acestei investiții a municipalității ploieștene este de 254.430 lei fără T.V.A.”, precizează comunicatul administrației locale.

“Pasarela existentă peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Cometului, va fi, de asemenea, demontată, urmând să se execute o nouă pasarelă cu structură metalică, cu o  lungime de 14 m și lățime de 1,50 m. Noua pasarelă va avea balustradă de protecție cu înălțimea de 1,20 m și infrastructură nouă din beton, adaptată cerințelor actuale. Fondurile alocate de către Primăria Municipiului Ploiești pentru realizarea acestui obiectiv din infrastructura locală sunt în cuantum de 157.410 lei fără T.V.A.

Totodată, noua pasarelă peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Neajlov, va avea structură metalică, o lungime de 17 m și o lățime de 1,50 m, implicit bară de protecție cu înălțimea de 1,20 m. Partea de infrastructură va fi din beton armat pe care se va așeza structura metalică amintită. Valoarea acestui proiect, susținut din bugetul local, este de 181.368 lei fără T.V.A.”, a mai menționat, luni, sursa citată.

În decembrie anul trecut, administrația locală a impus restricții de circulație vizând pasarele, poduri și podețe de peste pârârul Dâmbu, din cauza pericolului reprezentat de acestea, aflate într-o stare avansată de degradare.

VEZI ȘI: Circulație reluată, cu anumite restricții, pe podurile și podețele din Ploiești închise din cauza riscului de prăbușire

Back To Top