blocuri intre case ploiești
Categorie: Administraţie

Un proiect imobiliar, care cuprinde blocuri de până la șase etaje, este realizat într-o zonă din Ploiești despre Direcția de Culte spune că este “protejată arhitectural”. Primăria susține că aceasta nu este, însă, obiectul protecției niciunei legi care să justifice interdicția elaborării unui PUZ (plan urbanistic zonal).

Cazul, prezentat de Observatoru Prahovean, se referă la un ansamblu rezidențial ce urmează să fie construit pe fosta platformă a fabricii de pâine Extrapan de pe strada Tudor Vladimirescu, o zonă exclusiv de case, pentru care primăria a eliberat deja certificat de urbanism. Primăria Ploiești a explicat, la solicitarea sursei citate, că zona pentru care a fost emis documentul nu formează obiectul protecției niciunei legi care să justifice interdicția elaborării unui PUZ (plan urbanistic zonal). PUZ-ul reprezintă ”portița” dezvoltatorilor imobiliari pentru a obține aprobările proiectelor, inclusiv a celor controversate, de blocuri în cartiere de case, în condițiile în care Planul Urbanistic General, Plan Urbanistic General, aflat în procedură de elaborare încă din 2015, nu este nici acum finalizat.

Pe de altă parte, Direcția de Cultură susține că zona respectivă este protejată arhitectural, conform Legii 422/2001.

Impactul unui astfel de proiect rezidențial asupra zonei de case din Ploiești

Sursa citată punctează apariția a zeci de noi locuințe în cartierul de case va însemna suprasolicitarea căilor de acces, întrucât infrastructura rutieră rămâne aceeași, dar va deservi un număr mai mare de persoane, dar și factori noi de poluare. În plus, un astfel de proiect va reduce valoarea proprietăților tip locuință individuală existente în zonă.

Mai mult detalii despre acest caz citiți pe observatorulph.ro.

VEZI ȘI: Regenerarea urbană a zonelor industriale abandonate, șansa Ploieștiului la a ține pasul cu vremurile

Back To Top