caiet de sarcini termoficare ploiesti
Categorie: Administraţie

Cu actualul contract de termoficare din Ploieşti intrat în ultimele luni de valabilitate, autorităţile au finalizat documentaţia care va sta la baza viitoarei licitaţii. Consiliul Local Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova, cei doi coproprietari ai sistemului, urmează să avizeze astăzi documentaţia tehnică, într-o şedinţă comună.

Procedura nu va fi scutită de emoţii, în contextul în care autorităţile avizează documentaţia tehnică abia acum, când mai rămân cinci luni şi câteva zile până la data de 15 mai 20222, când expiră contractul. Mai mult, Veolia Energie a anunţat public că vrea să iasă mai devreme din această înţelegere, anunţând că va aştepta trecerea sezonului rece şi apoi va rezilia contractul, la 31 martie 2022. Automat, ca să nu lase Ploieştiul fără apă caldă, autorităţile trebuie să găsească un nou operator care să gestioneze sistemul centralizat.

Documentaţia tehnică va sta la baza licitaţiei pentru un nou operator de termoficare

În şedinţa comună de marţi, consilierii urmează să dezbată un proiect de hotărâre pentru avizarea documentaţiei care va sta la baza viitoarei licitaţii. Totodată, urmează să fie dezbătut şi un regulament general al serviciului de termoficare, cu prevederi referitoare la drepturile şi obligaţiile părţilor, exploatarea instalaţiilor, indicatorii de performanţă ai serviciului şi modalităţile de măsurare şi de facturare. Măsura vine în contextul în care Consiliul Judeţean şi Primăria sunt coproprietari ai sistemului centralizat, prima instituţie deţinând centrala termică de la Brazi şi reţeaua primară de transport, iar a doua deţinând reţeaua de distribuţie, cu tot cu punctele termice de pe raza municipiului.

Noul contract prevede investiţii de 90 de milioane de lei în 15 ani

Conform documentaţiei care urmează să fie dezbătută astăzi, contractul va avea o durată totală de 15 ani, aşa cum a fost şi în cazul celui vechi, care a fost semnat în 2004, dar ulterior a fost prleungit cu trei ani. În total, contractul ar urma să aibă o valoare astronomică, de 2,3 miliarde de lei fără TVA, pentru întreaga perioadă de 15 ani. Suma respectivă e compusă din mai multe categorii, cea mai mare, de aproape 2,16 miliarde de lei, însemnând veniturile potenţiale pe care operatorul le va obţine din activitatea de bază. La aceasta se mai adaugă bunuri în valoare de aproape 56 de milioane de lei puse la dispoziţia concesionarului şi investiţii de 90 de milioane de lei pe care viitorul operator va trebuie să le facă în sistem.

Stabilirea câştigătorului la viitoarea licitaţie de termoficare va fi făcută pe baza unui punctaj, unde valoarea redevenţei va avea o pondere de 40%, iar modul de asigurare a protecţiei mediului va avea o pondere de 60%.

Pe aceeaşi temă: TERMOFICARE PLOIEŞTI - Veolia Energie anunţă rezilierea contractului

Back To Top