bani de la guvern cheltuieli funcţionare primarii
Categorie: Administraţie

Guvernul a alocat aproape 1,03 miliarde de lei, din Fondul de rezervă, pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare ale autorităţilor locale pe final de 2021. În Prahova ajunge o sumă de aproape 27,8 milioane de lei, împărţită la 99 de localităţi.

Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare ale unor primării şi consilii judeţene a fost publicată luni în Monitorul Oficial al României. Pentru întreaga ţară, alocarea se ridică la un miliard şi 29 de milioane de lei. Cea mai mare alocare pentru o singură unitate administrativ-teritorială a fost de aproape 17 milioane, pentru Primăria Sectorului 4. La nivelul judeţelor, clasamentul e deschis de Hunedoara, cu 43,5 milioane de lei primite, Olt, cu 40,5 milioane de lei, şi Dolj, cu aproape 39,8 milioane. Prahova e pe locul 13 în ţară, cu 27,79 milioane de lei.

Fonduri pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare

Banii vin pentru ajutarea unităţilor administrativ-teritoriale să-şi plătească obligaţiile bugetare, pe finalul anului. În Prahova, alocările au variat între 170.000 şi un milion de lei.

Valoarea maximă, de un milion, a fost alocată oraşelor Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Comarnic, Mizil, Slănic şi Vălenii de Munte.

La nivelul comunelor, cea mai mare alocare a fost pentru Şirna, care a primit 440.000 de lei.

În total, 99 de localităţi din Prahova au primit fonduri pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare cu ocazia acestei hotărâri de Guvern. Cinci localităţi din judeţ, inclusiv municipiile Ploieşti şi Câmpina, nu au primit nimic de data aceasta.

fonduri functionare 1

fonduri functionare 2

Vedeţi şi: VIDEO NEWS – Măsuri pentru evitarea dezechilibrelor bugetare și pentru limitarea cheltuielilor, stabilite de Guvern. Decizii privind salariile, taxele și impozitele din 2022

fonduri functionare 3

Back To Top