tramvaie autobuze noi ploiești
Categorie: Administraţie

Primul autobuz electric din lotul de nouă cumpărate de Ministerul Dezvoltării, pentru Ploiești, va ajunge în municipiu în vară. Între timp, este pe cale să se finalizeze o altă procedură, privind achiziția a 20 de tramvaie.

TransPloiești a anunțat că în iunie va ajunge la Ploiești primul din cel nouă autobuze electric cumpărate de Ministerul Dezvoltării.

“Primul autobuz electric destinat orașului Ploiești este planificat să ajungă în luna Iunie a acestui an!

Amintim că Primăria Municipiului Ploiești a demarat o licitație pentru 9 autobuze electrice destinate traseului 2.

Firma câștigătoare este SOR Libchavy spol s.r.o. Cehia cu modelul NS 12 electric.

Totodată, trei stații de încărcare rapidă (montate la terminal) și 9 stații de încărcare lentă (montate în garaj) sunt planificate pentru livrare și montaj între lunile aprilie și mai”, anunță TransPloiești, care publică și imagini cu modelul de autobuz electric pentru Ploiești.

VEZI ȘI: Contract de finanțare pentru proiectul de 91 de milioane de lei vizând reabilitarea depoului de tramvaie și a autobazei

Cele nouă autobuze fac parte dintr-un lot de 51 cumpărate de Ministerul Dezvoltării pentru Ploiești, Alba Iulia, Constanța și Buzău.

Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene.

Cine va livra noile tramvaie pentru municipiul Ploiești

Aceeași sursă, TransPloiești, a dezvăluit și cum evoluează  procedura privind achiziția a 20 de tramvaie pentru municipiul Ploiești. Este vorba, de asemenea, despre o procedură derulată de Ministerul Dezvoltării, prin care sunt cumpărate mijloace de transport și pentru Galați, Brăila și Botoșani.

“Răsturnare de situație!

PESA au fost declarați câștigători pentru livrarea celor 20 de tramvaie noi pentru Ploiești.

Oferta Bozankaya a fost descalificată, deoarece nu au inclus în componenta tehnică a ofertei nomenclatorul defectelor și lista materialelor periculoase, fapt semnalat de PESA în contestația din septembrie.

Denumirea produsului ofertat de câștigător este modelul Pesa JAZZ”, precizează TransPloiești.

În sistemul electronic de achiziții publice SICAP nu au fost publicate deocamdată informații despre atribuirea contractului.

VEZI ȘI: Nicolae Alexandri, director TCE: „În viitorii doi ani și jumătate vom avea tramvaie și troleibuze noi și autobuze electrice”

Foto: Facebook/ TransPloiești

Back To Top