Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

CRISTIAN GANEA: „Poate că ar trebui să facem un audit și să organizăm o nouă licitație”
Categorie: Administraţie

Contractul de concesiune privind gestiunea serviciului public de alimentare cu apă și a serviciului de canalizare „ar trebui scos la licitație, nicidecum prelungit cu zece ani, mai ales că actul aflat în vigoare mai are o valabilitate de trei ani”. Declarația oferită în exclusivitate pentru APH îi aparține consilierului municipal Cristian Ganea, fost viceprimar al municipiului Ploiești.

„Nu pot afirma că a fost un contract bun sau rău (Apa Nova – n.r.), cert este că lucrurile au funcționat în baza acestui contract. Cred că, pentru o clarificare a întregii activități, ar trebui să se efectueze un audit în urma căruia să putem identifica părțile bune sau rele, în scopul îmbunătățirii acestei activități pe raza municipiului Ploiești.

Totodată, din punct de vedere al transparenței, consider că ar trebui să fie organizată o nouă licitație la care să participe mai mulți furnizori de servicii, pentru a putea compara ofertele fiecăruia.

Ținând cont de perioada grea pe care o traversăm, poate că ar trebui să fim foarte atenți la ideea de creștere a prețurilor și la gestionarea cheltuielilor. Gradul de suportabilitate al populației trebuie să reprezinte unul dintre principalele aspecte la care trebuie să ne gândim atunci când vorbim despre condiții contractuale”, a declarat Cristian Ganea pentru Actualitatea Prahoveană.

Citește și: APH SPECIAL. Se vinde Apa Nova? De ce se grăbesc concesionarul și primarul cu prelungirea contractului (1)

Primarul municipiului Ploiești și-a anunțat intenția de a convoca o nouă ședință pentru a repune, pe ordinea de zi, prelungirea contractului cu încă zece ani existent între Primăria Ploiești și operatorul Apa Nova Ploiești. Contractul expiră în 2025, totuși primarul a cerut, insistent, votarea noului act aditional în luna decembrie 2021. Consilierii municipali, prin vocea viceprimarului Daniel Nicodim, au prorogat, în decembrie, proiectul, spre nemulțumirea edilului-șef.

Citește și: APH SPECIAL. Analizăm ACTUL ADIȚIONAL APA NOVA, CIFRELE din spatele declarațiilor (3)

Consilierii au cerut timp de gândire, susținând că un asemenea document nu poate fi votat într-o asemenea manieră, fără o dezbatere serioasă și așezată legată de riscuri și beneficii. Actualitatea Prahoveană a publicat detalii legate de actul adițional supus votului consilierilor locali și a creionat scenarii care pot duce, prin votarea actului în forma actuală, la mari deservicii atât municipalității, cât și cetățenilor. Tot în decembrie, APH a oferit în mod public primarului, operatorului Apa Nova și tuturor celorlalți actorilor politici și administrativi implicați în actul decizional spațiu pentru dezbaterea subiectului. Scopul este simplu: construirea unui proiect serios care să ofere beneficii atât operatorului, dar și comunității locale. Până acum, Primăria Ploiești și Apa Nova nu au oferit niciun răspuns care să completeze, în mod constructiv, informațiile pe marginea proiectului aflat în dezbatere.

În continuare, o scurtă recapitulare, cu linkurile de rigoare

• Primarul Andrei Volosevici a convocat Consiliul Local, în data de 28 decembrie 2021, într-o ședință extraordinară. Miza: obținerea, în regim de urgență, a prelungirii contractului UAT Ploiești - Apa Nova cu încă 10 ani, până în 2035. Decizia ajută, printre altele, la capitalizarea concesionarului, după cum APH a scris AICI
• Contractul de concesiune privind gestiunea serviciului public de alimentare cu apă și a serviciului de canalizare încheiat cu Apa Nova Ploiești expiră în 2025. Suntem în ianuarie 2022
• Epopeea dezbaterii proiectului, prorogarea acestuia prin votul majoritar al consilierilor PNL și avizul negativ dat de Direcția Juridică din Primăria Ploiești au creionat scena unui veritabil scandal, atât în timpul ședinței consiliului local, cât și în culise
• Acuze, reproșuri private sau în spațiul public, vehemență din partea șefului Executivului. Primarul Volosevici le reproșează consilierilor PNL că nu înțeleg caracterul urgent al proiectului. Edilul deturnează dezbaterea publică, fără a explica, serios, costurile, riscurile și alternativele proiectului. Totul pe repede-nainte.

Citește și: APH SPECIAL. De ce se grăbește primarul să prelungească contractul Apa Nova. Avocatul George Botez: „O fi euforia sărbătorilor” (2)

• Actualitatea Prahoveană a analizat COSTURILE din Actul adițional nr. 4 care vizează prelungirea contractului survenit între Primăria Ploiești și Apa Nova. „Prezumtivele beneficii” nu arată bine. Costul apei se va dubla pentru ploieșteni și multe altele pe care le-am analizat AICI - APH SPECIAL. Analizăm ACTUL ADIȚIONAL APA NOVA, CIFRELE din spatele declarațiilor (3).
• Așteptăm factorii decizionali să prezinte comunității argumente pro și contra. Actualitatea Prahoveană este o platformă deschisă. Indiferent de culoarea politică, le vom reda cu acuratețe – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top