Volosevici a participat la sedinta consiliului local fara consilieri
Categorie: Administraţie
  • Situație inedită la ședința Consiliului Local Ploiești de joi 14 aprilie 2022: În afară de trei consilieri, aleșii locali au absentat la întrunirea forului legislativ local.
  • Pe ordinea de zi s-au aflat trei propuneri de asociere în forme diferite legate de viitorul parteneriat de transporturi ADI mobilitate și o rectificare de buget care viza proiectele prin PNRR. Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a susținut un discurs în fața scaunelor goale.
  • Edilul și-a manifestat nemulțumirea și dezamăgirea față de absența consilierilor municipali de la ședință - VIDEO DECLARAȚIA primarului AICI
  • În contrapartidă, PNL Ploiești a reacționat la câteva minute după încheierea ședinței, argumentând lipsa aleșilor săi de la întrunirea forului legislativ, adresând, totodată, reproșuri primarului în legătură cu maniera în care a organizat ședința. „Ne exprimăm speranța că domnul primar va ține cont de litera legii și, în cadrul ședinței viitoare a Consiliului Local Ploiești, vom reuși să supunem votului un proiect de transport corect pentru ploieșteni, bine documentat, împreună cu alte decizii care să susțină bugetul local pentru ducerea la îndeplinire în condiții de eficiență a proiectelor dedicate comunității”, se afirmă în comunicatul PNL Ploiești.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Daniel Nicodim: „Poate domnul Volosevici are o amnezie temporară. Poartă întreaga responsabilitate pentru nedepunerea finanțării la PNRR”

COMUNICAT PNL:

Grupul consilierilor locali PNL a decis să nu participe la şedinţa Consiliului Local Ploieşti convocată în această după-amiază, pentru a avea timp să analizeze una dintre cele mai importante hotărâri care va afecta confortul tuturor ploieştenilor. Este vorba despre propunerea de reorganizare a transportului public.

O decizie cu un astfel de impact social nu poate fi luată în regim "de urgenţă" sau "de îndată", aşa cum a fost convocată şedinţa Consiliului Local de către domnul primar Andrei Volosevici, materialele fiind transmise spre analiza consilierilor cu mai puţin de 24 de ore înaintea şedinţei. Documentația unei astfel de decizii trebuie analizată cu atenție. Este vorba despre respectarea legii și, nu în ultimă instanță, a colegilor din toate partidele reprezentative în Consiliul Local Ploiești.

CITEȘTE ȘI: Informația se confirmă. Reacția consilierilor PNL după informația legată de pierderea primei axe PNRR

Asigurăm toţi cetăţenii că deciziile referitoare la viitorul transportului public ploieştean au ca prioritate siguranţa, confortul şi înnoirea parcului auto cu mijloace de transport moderne şi ecologice.

De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul referitor la rectificarea bugetară care vizează alocarea de fonduri solicitate pentru expertizele tehnice şi evaluarea energetică a obiectivelor care ar fi trebuit să fie consolidate prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), vă reamintim că Executivul a ratat înscrierea proiectelor în sesiunea care s-a deschis în data de 1 aprilie a.c, la ora 10.00, motiv pentru care reiterăm solicitarea de demisie sau demitere a domnului director al Direcţiei de Relaţii Internaţionale, Daniel Soare, care avea, conform fişei postului, această responsabilitate.

Ne exprimăm speranța că domnul primar va ține cont de litera legii și, în cadrul ședinței viitoare a Consiliului Local Ploiești, vom reuși să supunem votului un proiect de transport corect pentru ploieșteni, bine documentat, împreună cu alte decizii care să susțină bugetul local pentru ducerea la îndeplinire în condiții de eficiență a proiectelor dedicate comunității.

CITEȘTE ȘI: APH EXCLUSIV. Primăria Ploiești, record RUȘINOS: municipalitatea nu a depus niciun proiect de finanțare în prima etapă a PNRR (SURSE)

Back To Top