Categorie: Administraţie
  • Municipiul Ploiești va avea, începând din acest an, nouă autobuze electrice dintr-un lot de 51 achiziționate de Ministerul Dezvoltării.
  • Primul autobuz electric va ajunge în Ploiești la începutul lunii iunie, urmând ca acesta să circule în probe pe traseul 2. 
  • Primele două stații de încărcare pentru transportul public urmează să fie amplasate, săptămâna viitoare, la depoul de trolee de la Podul Înalt. 

 Primul autobuz electric este așteptat să ajungă în Ploiești la începutul lunii iunie și ar urma să circule, în probe, pe traseul 2. Conform graficului de livrare, alte patru autobuze electrice sunt așteptate în luna iulie, iar alte patru astfel de mijloace de transport ar urma să ajungă în luna august.

Citește și: PROIECT. Tarife majorate la apă potabilă și canalizare în Ploiești

Proiectul a vizat și achiziționarea a trei stații de încărcare rapidă și a altor nouă stații de încărcare lentă. Echipamentele au ajuns deja la Ploiești, iar primele două stații de încărcare vor fi amplasate, săptămâna viitoare, la depoul de trolee de la Podul Înalt. 

Trebuie precizat că potrivit proiectului aprobat, toate autobuzele electrice din acest lot vor circula pe traseul 2. Separat, municipalitatea ploieșteană intenționează achiziționarea, cu fonduri prin PNRR, a 22 autobuze electrice, în parteneriat cu Primăria Ariceștii Rahtivani.

Citește și: Ședință extraordinară la Consiliul Local Ploiești. Aleșii au votat parteneriatul cu Ariceștii Rahtivani pentru achiziționarea de autobuze electrice, dar și asocierea pentru transportul în zona metropolitană

 

Back To Top