Categorie: Administraţie
  • Prahova va dispune, grație fondurilor europene accesate de IGSU, de noi dotări, inclusiv de două motociclete pentru intervenția medicală SMURD.
  • Primul lot de echipamente noi, printre care și autospeciale de capacitate mare, ar urma să ajungă în luna iunie în Prahova.

Accesarea de fonduri europene se dovedește de bun augur când vine vorba de dotarea pompierilor militari. Grație fondurilor europene,  în Prahova vor ajunge mai multe autospeciale de mare capacitate, dar și două motociclete folosite ca primă intervenție medicală de către echipajele SMURD.

Citește și: Primăria Ploiești, un nou apel pentru persoanele care doresc să fie recenzori

Dotarea cu motociclete va conduce la micșorarea timpului de răspuns și de asigurare a primului ajutor calificat victimelor, până în momentul în care în sprijin vor ajunge ambulanțele cu capacitate de transport.

De o astfel de dotare dispune în prezent inclusiv ISU București - Ilfov, motocicletele, aflate în dotarea SMURD, fiind folosite în special pentru evenimente produse în locuri publice, respectiv pe stradă, în piețe publice, în stații de autobuz, dar și la accidente rutiere, unde se solicită intervenție de prim ajutor calificat. 

Back To Top