cl ploiesti
Categorie: Administraţie
  • O ședință extraordinară a Consiliului Local Ploiești care se anunța a fi una liniștită s-a transformat într-un nou prilej de ceartă între primarul Andrei Volosevici și grupul consilierilor locali PNL.
  • Motivul disputei extrem de tensionate a fost un amendament prin care era respins transferul unor sume de bani de la proiectul construirii unei microstații de epurare în cartierul Mitică Apostol la asfaltări.

Primarul ia de la microstația Mitică Apostol ca să dea la asfaltări. Un consilier PNL nu a fost de acord

Disputa, extrem de tensionată, s-a axat pe proiectul de diminuare a fondurilor prevăzute pentru construirea unei microstații de epurare în cartierul Mitică Apostol, dorința primarului Volosevici fiind de a transfera banii la asfaltări. Amendamentul propus de consilierul Radu Simionescu a produs o reacție violentă a primarului. Simionescu  a propus păstrarea fondurilor destinate construirii stației de epurare în cartierul Mitică Apostol, zonă care așteaptă de ani de zile modernizarea și racordarea la serviciile publice de bază.

„În timpul în care avem pericole în asfalt, înseamnă că dumneavoastră vă asumați foarte clar că, de exemplu, strada Pompelor, o stradă foarte important, și alte zone din oraș nu vor fi asfaltate pentru că noi ținem fixați niște bani din interese politice. Mi se pare că împiedicați, cu bună știință, refacerea unor drumuri pe o procedură care, financiar și procedural, nu poate fi susținută. Nimic nu împiedică, pe orice procedură, Consiliul Local să pună, la un moment dat, în contextul în care lucrările merg în forță și trebuie plătite, să pună banii printr-un amendament”, a spus Volosevici.

Volosevici, anti-PNL

„Fiecare grup sau fiecare consilier are dreptul să facă amendamente. Vă rog să nu mai veniți în Consiliul Local și să spuneți că avem sarcină de partid”, a ripostat Gheorghe Sârbu, consilier local PNL și președinte de ședință. „Mi se pare ireal că președintele de ședință nu înțelege că logica creată de lege este de a muta banii dintr-o parte în alta la rectificare. Este foarte important să decideți, dar să vă și asumați”, a replicat Volosevici.

Discuțiile au continuat în acest mod mai multe zeci de minute, uneori depășind limitele bunului simț și ale civilizației. Până la urmă, amendamentul propus de consilierul Radu Simionescu a căzut la vot, fiind votat doar de 13 consilieri.

  • Urmăriți desfășurarea ședinței Consiliului Local Ploiești aici.

Citește aici Ședință tensionată la Consiliul Local Ploiești. Primarul Volosevici, contre dure cu consilierii PNL

Back To Top