Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

colegiul caragiale ploiesti
Categorie: Administraţie
  • Contractul pentru restaurarea parțială a fațadei și acoperișului la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” a fost semnat joi.
  • Lucrările trebuie realizate în cel mult 24 de luni.

Primăria Ploiești și S.C. Romconstruct Group S.R.L. au semnat, joi, contractul de lucrări “Restaurare parțială fațadă și acoperiș la Colegiul Național «Ion Luca Caragiale»”, în valoare de 5.481.142,67 lei, fără TVA. Termenul de execuție de doi ani, calculat de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea obiectivului se va face din fonduri aprobate conform Listei obiectivelor de investiții din credit CEC-2022.

Contractul a fost încheiat în urma unei licitații demarate la jumătatea lunii mai, în cadrul căreia municipalitatea anunțase un buget estimat la 5.833.700,58 lei fără T.V.A.

La momentul lansării procedurii, administrația locală arăta că “acoperișul clădirii din strada Gheorghe Doja este afectat de coroziune, ceea ce a dus la deteriorări majore ale plafoanelor interioare la etajul II, la bibliotecă și la nivelul scării monumentale. De asemenea, starea proastă a lucarnelor de la învelitoare și neetanșeitatea învelitorii au determinat degradarea asterelii din pod, iar la mansardă, în zona camerelor de cămin, tabla acoperișului este perforată, unele camere neputând fi folosite”

Tot atunci, reprezentanții municipalității arătau și că “au apărut degradări semnificative la nivelul finisajelor exterioare și interioare ale pereților, cum ar fi fisuri în planul pereților și la nivelul acoperișului la clădirea Colegiului Național «I. L. Caragiale”, acesta fiind motivul pentru care, în 2017, municipalitatea a procedat la achiziția serviciilor de întocmire a D.A.L.I - Restaurare parțială fațadă și acoperiș, iar în anul 2020 Municipiul Ploiești a realizat achiziția pentru proiectului tehnic.

Clădirea Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, construită în perioada 1926-1936 după planurile și sub supravegherea arhitectului Toma T. Socolescu, se află în zona de rezervație istorică și arhitecturală a Ploieștiului, fiind considerată un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local.

Foto: Primăria Ploiești

Back To Top