spitale ploiesti pediatrie fara apă caldă
Categorie: Administraţie
  • Spitalul de Pediatrie Ploiești și Maternitatea Ploiești sunt afectate de oprirea furnizării de apă caldă.
  • De astăzi, pacienții celor două unități sanitare – femei și copii de toate vârstele -  se spală cu apă încălzită de personal.
  • Directorii celor două spitale au fost puși în fața faptului împlinit și caută să găsească soluții peste noapte.

La Spitalul de Pediatrie Ploiești și la Maternitate – secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești – nu mai curge, de astăzi, apă caldă. Măsura luată la nivelul municipiului afectează,  în afară de  55.000 de apartamente, și două unități sanitare unice în județ. Iar în spital, când vine vorba de igienă, lucrurile nu se rezolvă cu o oală cu apă încălzită pe aragaz.

Igienă la lighean pentru 200 de femei și 50 de bebeluși, la Maternitatea Ploiești

“Apelăm la încălzirea apei, la șervețele umede, la igiena făcută la pat. Medicii trebuie să se spele tot cu apă rece. E o situație ireală, ca-n vremea războiului. Nu-mi închipuiam că ajungem la așa ceva în anul 2022. Azi am primit informarea oficială din partea operatorului, știam doar ce am aflat din presă", a declarant dr. Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești. Personalul este cel care va asigura încălzirea apei pentru igiena pacientelor de la Maternitate, dar și pentru nou-născuți. La acest moment este vorba despre aproape 50 de bebeluși aflați aici, dar și în jur de 200 de paciente printre care femei însărcinate, mame care abia au născut, precum și femei cu diferite afecțiuni.

O soluție pe care conducere spitalului o are în vedere este repunerea în funcțiune a instalației cu panouri solare. Procedura nu este una simplă și oricum nu va asigura decât necesarul de apă caldă pentru nou-născuți.

Apă caldă instant abia peste câteva zile, la Pediatrie

Și la Spitalul de Pediatrie Ploiești se recurge la aceeași soluție de avarie: apa încălzită. „Centrala pe care o avem nu a mai fost folosită de șapte ani. La revizii ni s-a spus că funcționează, azi am încercat să o pornim și nu am reușit. Vrem să montăm dispozitive instant la câteva dușuri, la câteva chiuvete, ar dura probabil cam trei zile să facem acest lucru", este soluția găsită de managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, dr. Anca Miu.

De astăzi, operatorul termoficare Prahova a oprit, pentru aproximativ 30 de zile, furnizarea apei calde în sistem centralizat, în Ploiești, pentru efectuarea unor lucrări la CET Brazi.

VEZI ȘI: Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, acuză de rea-voință operatorul Termoficare Prahova, în scandalul privind oprirea furnizării de apă caldă

Back To Top