pasaje DN1
Categorie: Administraţie
  • Consiliul Județean Prahova și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au încheiat parteneriatul pentru derularea a trei proiecte importante de infrastructură, pe Valea Prahovei.
  • Trei pasaje rutiere urmează să fie construite pe DN1, la intrare și ieșire din Sinaia, respectiv la Azuga.
  • Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Deși este vorba despre pasaje rutiere pe DN1, drum național aflat în administrarea CNAIR, Consiliul Județean Prahova și-a asumat să deruleze procedurile de achiziţie, să  monitorizeze şi să implementeze proiectului, să asigure recepţia lucrărilor și monitorizarea pe perioada de garanţie. Un protocol de colaborare a fost semnat, în acest sens, între reprezentanții CJ și cei ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Obiectivele propuse reprezintă priorități ale administrației județului și au ca scop fluidizarea traficului pietonal, fluidizarea traficului urban și creșterea vitezei de transport prin descongestionarea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea accidentelor rutiere și a aglomerației urbane pe Valea Prahovei”, au punctat reprezentanții CJ Prahova, anunțând că finanțarea lucrărilor este asigurată din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. 

.Pasajele rutiere vor fi situate la intersecția DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), intersecția DN1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord) și la intersecția DN1 cu Strada Prahovei (Azuga).

VEZI ȘI: SIMULARE VIDEO Viitoarele pasaje rutiere care vor fi construite pe DN 1, la Sinaia

VEZI ȘI: Pasaj rutier pe sub DN1, la Azuga. Lucrarea ar trebui finalizată până în decembrie 2023

 

 

Back To Top