Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

proiect gospodarii traditionale drajna
Categorie: Administraţie
  • Consiliul Județean Prahova solicită finanțare nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru un nou proiect din seria celor menite să pună în valoare rute turistice și culturale în vederea promovării, respectiv restaurării.
  • Inițiativa se referă la restaurarea unor gospodării tradiționale din comuna Drajna.
  • Acesta ar fi al doilea proiect de acest fel de la Drajna, după cel depus pentru promovarea zonei castrului roman.

„Gospodării tradiționale în localitatea Drajna”, proiectul depus de către Consiliul Judeţean Prahova, este sigurul obiectiv admis din zona Sud Muntenia care a îndeplinit toate criteriile necesare includerii în cadrul Rutei satelor cu arhitectură tradițională, în vederea restaurării din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), subliniază reprezentanții CJ. Acesta ar presupune lucrări de reabilitare/restaurare a şase gospodării tradiţionale.

“Proiectul de față își propune să restaureze elementele de lemn (prispa, stâlpii, elementele traforate);  refacerea acoperișului în două sau patru ape  realizată din șindrilă sau țiglă tip solzi; refacerea finisajelor exterioare ale pereților în deosebi cu materiale tradiționale: lipitură de lut sau tencuială de nisip-var; restaurarea ferestrelor de lemn; punerea în valoare și a altor elemente tradiționale existente în gospodărie, precum anexele (grajdul sau cotețul de animale). În funcție de posibilități, se va amenaja o zonă cu obiecte de artă și uz gospodăresc tradiționale”, au detaliat aceștia după ce, în ședința ordinară a lunii august, consilierii judeţeni au aprobat inițiativa privind depunerea de către Judeţul Prahova, în parteneriat cu UAT comuna Drajna, a proiectului amintit anterior în vederea obţinerii finanţării.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 1.772.172,00 lei fără TVA.

Alte obiective din judeţul Prahova, cuprinse în acest program în vederea reabilitării sau promovării sunt „Castrul Roman de la Drajna de Sus, origine și perenitate” şi ,,Cașcaveaua de Prahova, deliciu tradițional Românesc”.

Back To Top