Categorie: APH Cultural

„Trăind clipa”, volumul 2 - personajul principal al întâlnirii de joi, 2 octombrie, din Sala „Nichita Stănescu” a Bibliotecii „Nicolae Iorga”. Autoarea, jurnalista Nina Marcu, a izbutit să-şi finalizeze proiectul prin lansarea acestei continuări a romanului său, deşi, aşa cum însăşi a mărturisit, a întâmpinat mult prea multe obstacole, îndeosebi de ordin financiar.

„E o carte a unui scriitor onest cu cititorul şi cu sine însuşi”, consideră Nicolae Boaru, gazda acestei lansări, continuând apoi cu referiri asupra titlului cărţii - liric şi independent, invitând la gestionarea exactă şi raţională a timpului (Mircea Vulcănescu întreba retoric: „Ce ai face dacă ai şti că mai ai de trăit 18.250 de zile?” - perioadă echivalentă cu 50 de ani, care însă, exprimată în zile, lasă impresia că ar fi mai scurtă).

Directorul editurii sub egida căreia a apărut lucrarea, Alt Press, a apreciat scrisul Ninei Marcu ca fiind „un scris uşor, care invită la veselie, dar care trebuie citit... printre rânduri”, subliniind osteneala de a reface în cuvinte epoca.

Back To Top