Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Akane Otsuka şi Saori Koike sau triumful artei interpretative japoneze Sâmbăta trecută, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” Ploieşti a găzduit un eveniment muzical. A fost un recital instrumental susţinut de patru interprete. Capul de afiş l+ă reprezentat recitalurile susţinute de două foarte tinere soliste din Japonia, flautista Akane Otsuka şi violonista Saori Koike. Cele două sunt laureate ale unor importante concursuri naţionale şi internaţionale, printre care şi a recentului concurs de interpretare muzicală ”Romania” de la Tokyo, unde Akane a câştigat chiar Marele Premiu, în vreme ce Saori s-a numărat printre laureate. Clipe de delectare au oferit asistenţei si pianistele Ioana Enea, elevă a Liceului de Artă Ploieşti (clasa prof. dr. Sanda Hârlav Maistorovici), şi Alina Balaban, aceasta din urmă în calitate de co-repetitor.

 

Scurtă istorie culturală Ploieşti-Japonia


Recitalul de la Ploieşti se înscrie în cadrul manifestărilor muzicale din cadrul Festivalului Internaţional „Popasuri enesciene”, desfăşurat sub auspiciile Centrului de Excelenţă al UNMB, UCMR, Societăţii de Muzică Romania-Japonia şi al Ambasadei României din Japonia.
Poate că nu strică să ne amintim cu acest prilej că Ploieştiul este unul dintre centrele culturale cele mai cunoscute în Arhipelahul Nipon. Printre manifestările de excepţie din ultimele decenii ce pot fi consemnate aici se numără turneul din 1977 al Teatrului de Stat ploieştean. Atunci, un colectiv al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti a intreprins un lung turneu în Japonia, care a.cuprins numeroase localităţi, pe lângă capitala Tokyo. Turneul a inclus 45 de reprezentaţii cu spectacolul „Snoave şi măşti”. La turneu a participat şi artistul emerit Ion Lucian.
Recent, Teatrul „Toma Caragiu” a fost prezent la un festival internaţional de teatru desfăşurat tot în ţara florii de cireş cu excepţionala montare după „Trei surori” de A.P. Cehov, repurtând un succes cu totul remarcabil. A fost singurul teatru din Europa prezent la acest festival.
În luna decembrie, Teatrul de Păpuşi „Ciufulici” urmează să intreprindă un turneu în Japonia cu piesa „Pinocchio”.
În acest context, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti a inclus în programul stagiunii 2009-2010 concerte la care îşi vor da concursul şi muzicieni din Japonia. Astfel, concertul din 29 octombrie 2009 va fi dirijat de Koichi Inoue. Compatrioata acestuia, soprana Akiko Haia Kawa va interpreta arii din operele „Nunta lui Figaro”, „Don Giovanni” şi „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart. Repertoriul va include lucrări de Mozart şi Zoltan Kodaly. În 22 noiembrie a.c. solistă a Concertului dirijat de Tiberiu Oprea va fi pianista japoneză Michico Ota-Kys, care va interpreta Concertul pentru pian şi orchestră în Re major de J. Haydn.

 

Cu desăvârşită graţie


Revenind la interpretele care au susţinut recitaluei la în weekwndul trecut la Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”, se poate afirma cu toată convingerea că acestea au probat, pe lângă un real talent, o măiestrie, o ştiinţă şi artă a interpretării unui repertoriu reprezentativ din literatura universală concertantă.
Saori Koike a inclus în repertoriu Meditaţie din opera „Thais”, de Jules Massenet, „Poeme”, de Ernest Chausson, şi dansuri populare româneşti de Bela Bartok. Akane Otsuka a interpretat cu desăvârşită graţie Cantabile şi Presto, de George Enescu, Madrigal, de Plillippe Gaubert, şi Arii valahe, de Franz Doppler. În fine, Ioana Enea a interpretat cu multă siguranţă Două preludii şi Toccata, de Paul Constantinescu.

 

Saori şi Dansurile populare româneşti

Bucuria noastră, a iubitorilor de artă din Ploieşti, a fost cu atât mai mare cu cât reprezentantele şcolii muzicale japoneze s-au apropiat cu multă dragoste de creaţia românească, incluzând în repertoriile lor lucrări din nemuritoarea operă enesciană, acum, când încă nu s-au stins ecourile celei de-a XIX-a ediţii a Concursului şi Festivalului Internaţional „George Enescu”
Remarc preocuparea violonistei Saori Koike pentru preluarea din repertoriul universal, în special din creaţia compozitorului Bela Bartok, a unui opus deosebit de dificil din punct de vedere al scriiturii dar şi al virtuozităţii. Este vorba despre Dansurile populare româneşti.
La manifestare au participat, printre alţii, muzicologul Mihai Cosma, de la UNMB, şi doamna Kazuko Shimada, de la Ambasada Japoniei la Bucureşti
Atmosfera de intimitate în care s-au desfăşurat recitalurile le-a sporit calitatea emoţională.

 

„Remember Enescu”


În aceată lună Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” va găzdui alte două manifestări importante. Este vorba despre seara de muzică şi poezie din Basarabia (data desfăşurării acţiunii nu ă fost încă stabilită), în organizarea Fundaţiei „România-Basarabia”. La data de 25 octombrie, ora 11, va avea loc un recital extraordinar, organizat de Muzeu şi de Fundaţia „Remember Enescu”, condusă de Mihaela Tomescu, prof. de vioară la Liceul „George Enescu” din Bucureşti. Vor participa elevi laureaţi la diverse concursuri de la liceele de arta din ţară.

 

 

 

 

 

 

Back To Top