Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Au mai rămas câteva ore până la Balul Filarmonicii, un eveniment dedicat aniversării a 65 de ani de activitate a instituției de cultură, care promite să aducă la Ploiești atmosfera balurilor vieneze (VEZI DETALII) și unde gazdele își vor întâmpina musafirii cu o lucrare în primă audiție absolută.


În cadrul Concertului Extraordinar ce face parte din cel mai important eveniment al Stagiunii Aniversare cu numărul 65, „Balul Filarmonicii", invitații vor avea onoarea de a asculta, în primă audiție absolută, „Polifonii Ploieștene", o lucrare scrisă special de către tânărul compozitor ploieștean, Vlad Hîrlav Maistorovici, pentru această ocazie, a anunțat conducerea Filarmonicii "Paul Constantinescu".
„Este o mare bucurie să fii invitat să compui o lucrare cu ocazia aniversării unei instituții de cultură, iar emoțiile sunt foarte intense când e vorba de orașul natal și filarmonica din Ploiești! Invitația este cu atât mai onorantă având în vedere că orașul nostru și orchestra sa l-au inspirat pe unul dintre cei mai mari compozitori români, acum o jumătate de secol, să compună „Simfonia Ploieșteană". În această capodoperă Paul Constantinescu surprinde în stilul său neoclasic spiritul Ploieștiului istoric, parfumul primei jumătăți a secolului XX. În secolul XXI, muzica lui ne ajută să redescoperim în noi acest spirit", a declarat Vlad Hîrlav Maistorovici, care a vorbit și despre ceea ce l-a inspirat când a scris „Polifoniile Ploieștene".
„Am încercat să mă inspir din Ploieștiul în care am crescut, iar Filarmonica, alături de Colegiul de Artă, au fost locurile în care am fost inițiat în muzica clasică și expus la folclorul urban și la jazz. Astfel am compus «Polifonii Ploieștene», o scurtă piesă al cărei titlu denotă atât structura piesei cât și conceptul: o sinteză a muzicii clasice cu folclorul urban și jazz-ul într-o formă de fugă simfonică. Toate cele trei ingrediente sunt prezente încă din primele măsuri, în tema fugii, cântată la vioară de concertmaestru. Tema se amplifică foarte repede și este dezvoltată în întreg ansamblul, care include aproape toate instrumentele orchestrei simfonice moderne, inclusiv un țambal! Spre finalul piesei orchestra simfonică face loc trio-ului de jazz, care intervine cu o cadență improvizată pe tema fugii", a spus acesta.
Lucrarea va fi interpretată chiar în deschiderea Concertului Vocal - Simfonic de duminică, 17 decembrie, din cadrul „Balului Filarmonicii", ce va avea loc în „Sala Coloanelor" din Palatul Culturi. „Polifonii Ploieștene" de Vlad Hîrlav Maistorovici le va oferi invitaților o îmbinare a „muzicii clasice cu folclorul urban și jazz-ul într-o formă de fugă simfonică".

 

Back To Top