Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Istoricul Neagu Djuvara s-a stins din viață joi, 25 ianuarie, la vârsta de 101 ani.
Istoric, diplomat, filozof, jurnalist și academician, Neagu Djuvara a publicat în principal despre istoria României și a poporului român. O bună parte din cărțile sale se referă la filosofia istoriei, concentrându-se în jurul problemei obiectivității istoriei și istoriografiei, scrie Wikipedia.
Neagu Djuvara -a născut la București într-o familie aristocrată de origine aromână. Tatăl său, Marcel Djuvara, șef de promoție la Politehnica din Berlin-Charlottenburg în 1906, căpitan de geniu în armata română, a murit în cursul marii epidemii de gripă spaniolă din 1918. Tinca Grădișteanu, mama sa, aparținea ultimei generații dintr-un neam de mari boieri munteni.
Neagu Djuvara și-a făcut studiile la Paris, licențiat în litere la Sorbona (istorie, 1937) și doctor în drept (Paris, 1940). A luat parte la campania din Basarabia și Transnistria ca elev-ofițer de rezervă (iunie - noiembrie 1941), fiind rănit aproape de Odesa.
Intrat prin concurs la Ministerul de Externe în mai 1943, a fost trimis curier diplomatic la Stockholm în dimineața zilei de 23 august 1944, în legătură cu negocierile de pace cu Uniunea Sovietică, reprezentată de doamna Kollontai. Numit secretar de legație la Stockholm de guvernul Sănătescu, a rămas în Suedia până în septembrie 1947, când comuniștii au preluat și acest minister.
Implicat în procesele politice din toamna lui 1947, a hotărât să rămână în exil, militând până în 1961 în diverse organizații ale exilului românesc. În 1961, a plecat în Africa, în Republica Niger, unde a stat douăzeci și trei de ani în calitate de consilier diplomatic și juridic al Ministerului Afacerilor Străine din Niger și, concomitent, profesor de drept internațional și de istorie economică, la Universitatea din Niamey.
Între timp, a reluat studiile de filosofie la Sorbona, unde și-a obținut doctoratul în domeniu, în 1972. Din 1984 a fost secretar general al Casei Românești de la Paris, până după decembrie 1989, când s-a întors în țară. Din 1991 în 1998 a fost profesor - asociat la Universitatea din București. Neagu Djuvara a fost membru de onoare al Institutului de Istorie „A.D. Xenopol" din Iași și al Institutului de Istorie „N. Iorga" din București.
A fost decorat cu Marea Cruce a Ordinul național „Serviciul Credincios" și cu „Ordre des Arts et des Lettres" în grad de Ofițer, iar în 2012 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București. Același titlu i-a fost atribuit și de către Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați.
Din martie 2017, acesta avea gradul de general de brigadă — cu o stea, în retragere.
În 2016, Neagu Djuvara a primit Ordinul național „Steaua României" în grad de Cavaler, iar cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani - titlul de cetățean de onoare al municipiului București „în semn de recunoaștere a activității în domeniul culturii și istoriografiei românești".
Deși unele dintre teoriile sale sunt neacceptate de majoritatea istoricilor români, Neagu Djuvara rămâne unul dintre cei mai importanți istorici români ai secolului XX, încurajând în general o atitudine critică asupra istoriei românilor și a istoriei în general, mai notează Wikipedia.

Back To Top