Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Royal Opera House a anulat un turneu pe care Baletul Bolshoi
Categorie: APH Cultural

Instituții și companii de cultură ruse sunt îndepărtate de scenele europene, iar concerte, turnee și spectacole cu artiști ruși sunt, pe rând, anulate.

Un exemplu este cel al Royal Opera House care a anulat un turneu pe care Baletul Bolshoi urma să îl susțină în această vară în Marea Britanie. Este vorba despre 21 de spectacole, care ar fi trebuit să aibă loc între 26 iulie și 14 august. „Din păcate, date fiind circumstanțele actuale, turneul nu poate continua.”, au transmis reprezentanții instituției conform The Guardian, citat de site-ul culturaladubă.

Situația celebrei balerine Svetlana Zakharova, prim-balerină la Bolshoi dar și pe scena celebrei La Scala din Milano, este controversată. Născută în Ucraina, acolo unde a și învățat balet în copilărie, la maturitate a rupt legătura cu țara natală. A ajuns, datorită succesului ei, în atenția lui Vladimir Putin, care i-a oferit un loc în Consiliul Prezidențial pentru Cultură și Artă în 2006, iar în 2008 ea a obținut un mandat de parlamentar pe lista partidului lui Putin. Deocamdată, nu este cunoscută actuala sa poziție față de războiul din Ucraina.

Între timp, au fost desfăcute contractele mai multor companii de balet din Rusia. Spectacolele Baletului de Stat din Siberia au fost anulate de Wolverhampton Grand Theatre și de Royal&Derngate din Northampton. Iar Teatrul Helix din Dublin a anulat un spectacol Lacul Lebedelor, al Baletului Regal din Moscova.

Și celebrul dirijor Valeri Gherghiev este indezirabil pe marile scene ale lumii. El nu se va mai afla la pupitrul spectacolului de operă montat de La Scala din Milano în această săptămână, deoarece nu a condamnat invazia rusească din Ucraina. El va fi îndepărtat și de alte instituții muzicale, precum cele de la München și Rotterdam. Gherghiev urma să dirijeze trei concerte ale filarmonicii din Viena la Carnegie Hall din New York în 25-27 februarie, dar teatrul a informat că a fost înlocuit de Yannick Nézet-Séguin. Renumitul dirijor a fost obligat să demisioneze și din poziția de președinte de onoare la Edinburgh International Festival. Gherghiev, 68 de ani, născut la Moscova, a dirijat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2013, Putin i-a decernat primul titlu de Erou al Muncii din Rusia, titrează hotnews.

Soprana Anna Netrebko, una din marile stele ale operei, care are legături cu Putin, și-a văzut anulate angajamentele cu Opera de Stat din Bavaria, iar opera din Zürich a anunțat că ea s-a retras din viitoarele apariții de pe acea scenă.

În același timp, există și artiști care s-au retras de la evenimente în semn de protest. Alexandra Sukhareva și Kiril Savchenkov au ales să nu mai reprezinte Rusia la Bienala de la Veneția, pe 28 februarie, motivând că „nu este loc pentru artă când civilii mor sub focul rachetelor.” Și curatorul lituanian Raimundas Malašauskas a transmis că nu va mai lucra pentru pavilionul Rusiei la Bienală. Cei trei au luat decizia împreună, în semn de protest față de războiul din Ucraina și arestarea protestatarilor ruși în peste 40 de orașe din Rusia. Decizia lor a fost transmisă pe conturile personale de instagram. De asemenea, organizatorii Bienalei au decis ca Pavilionul Rusiei să rămână închis în aceste condiții, nu să aleagă alți participanți ruși.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Back To Top