Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

petri&friends
Categorie: APH Cultural

 • „Petri & friends” este o expoziție care trece de granițele filialei Uniunii Artiștilor Plastici și se apropie de ceea ce se întâmplă în alte universuri ale artei din întreaga lume, spune Valter Paraschivescu, președintele UAP Prahova.
• Un concept unitar, menit să arate publicului mai multe tipuri de artă vizuală, dar și să pună la dispoziția vizitatorilor lucrări ale artiștilor din întreaga lume.


Vernisată joi, 2 iunie, la Galeria de Artă Ploiești, expoziția „Petri & friends” a primit încă din prima zi, zeci de vizitatori, de la artiști plastici care au dorit să fie alături de colegul lor, Eugen Petri, dar și alți iubitori ai frumosului dornici să vadă conceptul prin care sculptorul a prezentat ideile sale.
„Conceptul expoziției este o idee mai veche de-a mea. Am primit o serie de sculpturi de mici dimensiuni de la colegii mei din toată lumea, în urma coordonării simpozioanelor din Caransebeș, Brăila, Bușteni și chiar în Palestina. Și m-am gândit să nu rămână doar plăcerea mea de a le avea în atelier sau acasă, să le și expun. Astfel, am gândit o expoziție personală cu invitați: Petri&friends”, ne-a explicat sculptorul Eugen Petri.
Expoziția este concepută ca un tot unitar, cu mai multe tipuri de prezentare a lucrărilor. Pe de o parte, sunt sculpturile de mici dimensiuni, atât ale artistului cât și ale prietenilor sculptori din toată lumea, care i-au dăruit piesele, o parte vizuală a printurilor de mari dimensiuni care arată lucrări monumentale ale autorilor de sculpturi expuse în galerie și un grupaj de schițe, dar și o parte video care rulează imagini ce arată atmosfera din taberele de sculptură la care a participat Eugen Petri.
„Pe pereți sunt lucrările de artă monumentală realizate în simpozioanele la care au participat ei, din România și Palestina, iar sculpturile de mici dimensiuni mi-au fost dăruite de către diverși sculptori. Eu cred că este o idee interesantă și am văzut că este deosebită pentru că am adus publicului ploieștean și niște valori internaționale în ceea ce privește sculptura, oameni care au la activ câte 50-100 de tabere”, ne-a mai spus Eugen Petri.

CITEȘTE ȘI: Ploieștiul a intrat în cursa pentru a deveni Capitala Tineretului

„Ce se vede în acest spațiu, timp de două săptămâni, este un proiect curatorial care îmbină mai multe tipuri de artă vizuală. Nucleul acestei expoziții îl reprezintă 30 de lucrări de mici dimensiuni, dintre care 20 fac parte din colecția personală a artistului Eugen Petri și zece lucrări sunt ale artistului însuși. Din punctul de vedere al istoricului creației, pentru perioada de început, Eugen Petri experimentează foarte mult lemnul, metalul, și asta dă naștere unei serii de lucrări ce a fost încadrată în cicluri, valorificând simboluri precum clopotul, profeții, o raportare între sacru și profan. O altă etapă a creației artistice valorifică bronzul și de aici a luat naștere seria de sculptură de mici dimensiuni Instrumentiștii de jazz, de o mare popularitate și care a atras atenția criticii de artă. Pentru perioada actuală, el valorifică o serie de simboluri precum presele, lanțurile, ferecăturile, ceea ce este o etapă de maturitate a artistului, în care arta sa se situează ca un soi de manifest social, este o artă cu caracter social. Din 2008, artistul se îndrăgostește de sculptura monumentală care îi devine predilectă. În 2010, câștigă premiul internațional de sculptură Constantin Brâncuși de la Caransebeș, iar acest lucru este o validare internațională și o deschidere din care începe seria de simpozioane internaționale”, a explicat Luiza Bunbănac, curatorul expoziției.
„Petri & friends” este o expoziție itinerantă. „Următoarea expunere va avea loc la Palatul Mogoșoaia, pe 5 iulie, la 1 septembrie - la Oradea, la Muzeul Țării Crișurilor, Secția de artă, urmează Muzeul Brukenthal în Sibiu, anul viitor vom fi la Cantacuzino și, probabil, la Iași, la Tg. Jiu, dacă demersurile noastre se vor concretiza”, ne-a spus Eugen Petri.
De ce să vizitezi expoziția de la Galeria de Artă? „Este prima, singura expoziție de sculptură cu un anumit concept. Spațiul a permis expunerea a 32 de lucrări, cred că este un eveniment al sculpturii această galerie. Am fost destul de emoționat până să fac expoziția, nu știam cum va ieși, cum va fi privită de public, conceptul e una și aranjarea în spațiu a lucrărilor este cu totul altceva, este mult mai greu decât să scrii sau să gândești un concept. Dar văzând deschiderea artiștilor plastici către această expoziție, emoțiile s-au temperat și invit publicul să vadă sculpturile, să viziteze și să se bucure de ceea ce privesc”, a adăugat Eugen Petri, artist cu recunoaștere națională și internațională.
Expoziția se va afla în Galeria de Artă Ploiești timp de două săptămâni.

CITEȘTE ȘI: RECITAL EXTRAORDINAR. „Cu o singură viață” la Filarmonica Ploiești

 

Back To Top